Noul Renault Scenic E-Tech electric vine ca o propunere interesantă pentru familiști

După Megane, a venit rândul lui Scenic să se reinventeze și să devină vârful de lance al noii generații de vehicule electrice Renault. Conceput pentru familii, noul Scenic E-Tech este dotat din plin cu tehnologie utilă și intuitivă și proiectat mai sustenabil. Este prima mașină de serie care materializează obiectivul Renault Group de a deveni un producător de automobile de ultimă generație.

Renault scrie povestea Scenic de 27 de ani. S-a născut în 1996 (la cinci ani după ce conceptul omonim a fost dezvăluit, în 1991) și a revoluționat piața devenind primul monovolum compact din istoria auto europeană. Numele său este prescurtarea pentru Safety Concept Embodied in a New Innovative Car. Familiile, obiceiurile lor de călătorie, dorința de a-și reduce impactul asupra mediului și aspirațiile lor privind siguranța au evoluat de-a lungul anilor, iar Scenic s-a schimbat în pas cu ei – și uneori cu un pas înaintea lor.

“În 1996, Scenic a fost un nou vehicul care a contestat codurile și a reinventat conceptul de mașină de familie. Noul Scenic E-Tech electric vine cu aceeași filosofie. Se întoarce ca un vehicul electric versatil, capabil să parcurgă distanțe lungi și proiectat cu gândul la durabilitate. Oferă spațiu interior excepțional, rămânând în același timp compact, oferind luminozitate, confort și conectivitate de ultimă generație.” Fabrice Cambolive, CEO, Renault brand

 

Astăzi, dispune de un grup motopropulsor complet electric și transformă vehiculele din segmentul C dedicate familiilor, invitându-le să călătorească, păstrându-și în același timp ADN-ul. Scenic a fost întotdeauna conceput pentru a fi mașina principală a unei gospodării, pentru călătorii lungi la sfârșit de săptămână și în vacanțe. Încă mai este, cu o autonomie WLTP de peste 620 km. Este primul vehicul electric proiectat mai sustenabil și căruia îi pasă de confortul pasagerilor săi și de lumea din jurul său. Mașina familiei de mâine este astăzi aici.

Este construit pe platforma CMF-EV dezvoltată de Alianță, iar designul său este îndrăzneț: ampatamentul său este mai mic față de media din segment, dar spațiul disponibil ne transmite o altă poveste. Are o baterie compactă (furnizează până la 87 kWh), care oferă și mai mult spațiu în interiorul mașinii pentru a profita la maximum de proporțiile sale. Motorul furnizează până la 160 kW (echivalentul a 220 CP). Acoperișul său plat și ampatamentul lung de 2,78 metri îl fac spațios. Există, deci, suficient loc pentru pasageri și pentru bagaje (în portbagajul său de 545 de litri). Plafonul din sticlă opacizantă Solarbay și cotiera ingenioasă completează gama extinsă de facilități care sporesc confortul.

Sistemul multimedia OpenR Link vine cu peste 50 de aplicații, astfel încât să vă puteți planifica următoarea călătorie fără efort și să vă bucurați de ea cu toți cei care călătoresc cu dumneavoastră. Semnătura sonoră a secvenței de întâmpinare este remarcabilă – rezultatul unui efort extraordinar de echipă alături de compozitorul Jean-Michel Jarre.

Noul Scenic E-Tech electric va fi primul vehicul electric din gama Renault care va include echiparea Esprit Alpine, care adaugă un aspect sportiv special. Este produs la uzina din Douai (ElectriCity) și va ajunge pe piața din Europa la începutul anului 2024.

Designul Noului Scenic E-Tech electric servește eficienței, accesibilității și integrării durabile în mediul înconjurător. Conceput astfel încât familiile să se poată mișca liber, în siguranță și mai responsabil, acesta exprimă noul limbaj de design al mărcii Renault. Curbele sale generoase evocă un brand plin de viață și apropiat de oameni, iar liniile sale curate și precise, combinate cu numeroasele detalii high-tech, proiectează mașina într-o lume modernă și conectată.” Gilles Vidal, VP Design, Renault brand

 

Adaugă un comentariu