OFICIAL: noua Dacia Spring! Iată ce promite

Dacia a publicat primele imagini și informații cu modelul de serie Spring, o citadină electrică cu care speră să cucerească Europa. Are autonomie de 225 km.

Citește și:

Producția Dacia Sandero a fost mutată integral în Maroc

Dacia Logan MCV și Pickup: iată cum ar putea arăta

OFICIAL: Noile Dacia Sandero, Sandero Stepway și Logan

După ce ne-a dat timp să ne obișnuim cu ideea de mașină electrică — prezentând în martie conceptul Spring —, Dacia a publicat, astăzi, primele imagini cu versiunea de serie a citadinei electrice autohtone. Unele informații sunt confirmarea unor speculații, altele sunt noutăți proaspete. Să vedem ce are de oferit Dacia Spring!

Citadina Spring este animată de un motor electric de 33 kW (echivalentul a 45 CP) care se hrănește de la o baterie cu capacitate de 26,8 kWh. Asta îi conferă lui Spring o autonomie maximă de 225 de kilometri (WLTP). În cazul rulării prin oraș, aceasta poate crește până la 295 de kilometri, arată calculele WLTP City. Dacia spune că autonomia poate fi extinsă cu 10% prin activarea modului ECO, care reduce puterea motorului la 31 CP și viteza maximă la 100 km/h (altfel, poate prinde maxim 125 km/h).

Bateria se poate încărca de la o gamă variată de surse electrice: priza casnică (2,3 kW), Wallbox (3,7 kW, 7,4 kW) sau chiar stație DC (30 kW). Timpul de încărcare durează de la 14 ore (priza casnică, încărcare completă), la mai puțin de o oră (stație DC, 0-80%).

Din exterior, Dacia Spring are proporțiile unui SUV de (foarte) mici dimensiuni: 3,73 m lungime, 1,62 metri lățime, 1,51 m înălțime, un ampatament de 2,42 metri și o gardă la sol de 15 centimetri. Spring poate găzdui până la patru pasageri și are un portbagaj de 300 de litri, care poate fi extins până la 600 de litri prin rabatarea banchetei spate.

Așa cum te-ai aștepta de la cea mai accesibilă electrică din Europa (încă nu știm prețul, dar Renault a ținut să menționeze asta în prezentarea modelului), Dacia Spring are multe dintre dotări trecute în lista de opționale; mai toate, cu excepția direcției asistate, a geamurilor electrice și a închiderei centralizate. Pentru cei care vor mai mult confort găsesc pe lista de opționale aerul condiționat manual, sistemul multimedia Media Nav cu ecran de 7 inch și conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, oglinzile cu reglaj electric și roata de rezervă.

Dacia a menționat că Spring va dispune de o versiune optimizată pentru serviciile de car-sharing, dar și de una utilitară, cu volum de încărcare de 800 de litri și capacitate de 325 de kilograme.

Dacia Spring va debuta comercial în prima jumătate a anului viitor, primele livrări fiind programate pentru toamna lui 2021.

Adaugă un comentariu