Polițist prins în ofsaid cu pistolul radar. Ce lecție trebuie să învățăm de aici (VIDEO)

Un cetățean din Roman a luat la întrebări un polițist pe care l-a găsit stând la pândă cu pistolul radar într-un loc neobișnuit. A ieșit cu scandal.

Citește și:

Polițiști cu frică de coronavirus: cum reacționează când află de unde vii (VIDEO)

Polițist, despre Daciile ruginite de la Rutieră: „Poate dă domnul și ni le schimbă…’ (VIDEO)

MAI: polițiștii rutieri vor purta camere video, pentru a elimina abuzurile

Șef de poliție, lăsat fără permis de subalternii săi pentru că gonea în localitate

„Zbura’ prea jos pe autostrada Bucureşti-Ploieşti

Ministrul de Interne Marcel Vela își dorește să schimbe modul în care este percepută instituția Poliției Române, iar pentru asta a făcut apel la reprezentanții acesteia, „să fie civilizaţi, să le zâmbească şi să le spună oamenilor că suntem în slujba lor. Să nu îi trateze cu aroganţă şi superioritate’. Știm că schimbarea imaginii unei instituții este un proces anevoios care durează, iar întâmplarea de mai jos nu ajută deloc acest proces.

În cursul zilei de Duminică, 1 Martie, un romașcan a surprins un polițist de la Rutieră stând la pândă cu pistolul radar într-un microbuz, în localitatea Secuieni, tranzitată de drumul european E85. Cetățeanul a sunat la Poliția municipiului Roman pentru a sesiza această situație.

O patrulă a ajuns după puțin timp în zonă și l-a luat imediat la rost pe cetățeanul care a făcut apelul telefonic, scrie înRoman.ro. Neintimidat de atitudinea ostilă, acesta întreabă în continuare, sincer, cât de în temeiul legii este acest demers. În loc de un răspuns sincer, primește replici în bătaie de joc, este asaltat cu întrebări și, la un moment dat, este chiar și îmbrâncit de unul dintre polițiști.

Nu știm dacă în urma acestui caz se va deschide o anchetă internă și dacă cineva va fi tras la răspundere — pentru comportamentul neadecvat — dar știm că polițiștii rutieri au voie să stea cu pistolul radar fie într-o mașină aparținând Ministerului Afacerilor Interne (fie ea inscripționată sau nu) sau în afara sa.

    alexandru g. says:

    Si eu am luat-o tot in aceeasi localitate. Secuieni. dar si Horia. Stau ascunsi in duba. Nemarcata. Sau langa.si in parcarea de la primul sens giratoriu , directia spre Roman , sa face coada la amenzi si permise suspendate. Cand au nevoie de facut planul acolo se posteaza.. e capcana cea mai buna. !!!! Strada e pe 2 benzi dus , 2 intors. Trotuarul la 10 metri.( Acostament , sant , spatiu verde , trotuar. Limitare de vit 50. ca… e localitate. ) .E buna capcana. Nu au auzit de fluidizare. In com Valu lui Traian acelasi drum si cu trotuarul alaturi viteza : 70km/ora. De ce sa marim viteza unde se poate?? ( si pietonii au raspunderi , nu? ) O micsoram si nu sunt accidente. Dar politia nu-si asuma raspunderea ca se teme…..in curand n-o sa se mai circule pe strada si .. o sa fie 0 accidente.

    E says:

    Caca%i, jego%i, pu%e

    Scepticul says:

    Ăștia sunt niște milițieni nenorociți. Tipul care s-a expus și a avut amabilitatea să ne pună la dispoziție înregistrarea video ar trebui să primească despăgubiri și scuze de la Poliția Română. Felul în care s-au comportat polițiștii, îi descalifică complet. Ar trebui să li se facă dosar penal. Existența unui echipaj al poliției rutiere pe stradă ar trebui să creeze un sentiment de siguranță și stabilitate, nicidecum stres și teamă.

Adaugă un comentariu