MAI: polițiștii rutieri vor purta camere video, pentru a elimina abuzurile

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că, în curând, polițiștii însărcinați cu munca de teren vor avea tot timpul asupra lor camere video.

Citește și:

Șef de poliție prins beat la volan s-a pensionat prematur. Dosar penal în lucru

Autospecială radar a Poliției, băgată în șanț de un botoșănean turmentat

Șef de poliție, lăsat fără permis de subalternii săi pentru că gonea în localitate

Un român a încercat să fure o mașină de poliție. Prins în fapt, a bătut trei polițiști

Teribilist cu Audi R8, criticat de poliție: „E demn de milă’. Ce amendă a primit (VIDEO)

Ministerul de Interne și-a anunțat oficial intenția de a achiziționa camere video corporale pentru polițiștii rutieri, urmând exemplul altor țări unde sistemul și-a dovedit funcționalitatea. Decizia are ca scop evitarea abuzurilor la care sunt supuși polițiștii atunci când confruntă șoferii privind încălcarea regulilor de circulație. Un al doilea efect anticipat ar fi reducerea cazurilor de luare de mită.

„Vom cumpăra camere video pentru fiecare poliţist de la Rutieră, [asta] va eradica fenomenul corupţiei la Poliţia Rutieră, va responsabiliza poliţistul în dialog cu şoferul şi, în acelaşi timp, şoferul în dialog cu poliţistul, [întrucât va exista] proba video’, a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne, citat de News.ro.

În acest moment nu există un plan concret de achiziție și nici nu sunt date detalii privind implementarea acestora, sau exemplificate contexte în care polițiștii vor putea, practic, să folosească drept probe imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Această soluție se află acum, deci, în stadiul de idee.

În speranța că aceste planuri vor ajunge să se materializeze, amintim că Ministrul de Interne Marcel Vela și-a propus să influențeze (în bine) modul în care sunt priviți și tratați polițiștii, dar să și ajute, prin diferite mijloace, la consolidarea imaginii pe care o instituție precum Poliția să o proiecteze prin activitatea și comportamentul său.

Adaugă un comentariu