Ilie Năstase, reținut, încătușat și cu dosar penal. A fost prins băut la volan

Ilie Năstase, reținut, încătușat și cu dosar penal. A fost prins băut la volan, a devenit recalcitrant și a refuzat recoltarea probelor biologice. Fostul tenismen este audiat de oamenii legii. Incidentul a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 4.45.

Ilie Năstase riscă 5 ani de puşcărie pentru că a condus băut şi a refuzat să dea probe biologice. Fostul jucător de tenis a fost prins în această dimineaţă de poliţiştii de la Brigara Rutieră Bucureşti în timp ce-şi conducea maşina după ce băuse la un local din nordul Capitalei.

S-a stabilit o alcoolemie de 0,55 mg/l în aerul expirat, ceea ce duce la obligativitatea recoltării de probe biologice, fiind vorba de o infracţiune la Codul Rutier. Urmare a refuzului de a se supune testării, a fost întocmit un dosar penal.

Până la acest incident, Ilie Năstase avea deja două dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcooloce și pentru recoltarea probelor biologice, dar și o amendă de 1.000 de lei pentru injurii.

Ilie Năstase a fost eliberat de polițiști în jurul orei 7:30. Acesta a fost sancționat și conform legii 61/1991, pentru încălcarea ordinii și liniștii publice.

Scena petrecută în noaptea de 24 spre 25 mai 2018 e trasă la indigo cu alt eveniment, din 10 iunie 2011! Năstase a fost prins băut la volan de un echipaj de poliție care l-a oprit… în fața Ambasadei Chinei din București. Nasty avea o alcoolemie de 0,40 la mie și a rămas fără permis de conducere timp de trei luni.

Și acum șapte ani, Năstase a fost sancționat cu amendă de 500 de lei și pentru tulburarea liniștii publice, întrucât a avut o reacție destul de neplăcută' față de politiști și față de martori, el refuzand sa semneze procesul-verbal de constatare.

Alcoolul este unul dintre factorii care determină cele mai multe accidente rutiere şi în România. Până la o anumită limită, alcoolemia este sancţionată doar contravenţional, dar la o valoare mai mare devine pentru şofer şi o problemă penală.

Valoarea alcoolemiei este dată de cantitatea de alcool pur consumată, în grame, înmulţită cu 0,8 (densitatea alcoolului), totul împărţit la greutatea corporală a celui care a băut.

Codul Rutier prevede că, dacă un şofer se află la volan sub influenţa băuturilor alcoolice cu o îmbibaţie alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile'.

Citește și

taguri
    Marius says:

    Un om fara caracter, toata tara a sarit in aer cu un imputit ca nastase !!! Pentru exemplare ca ei nu exista legi, suntem care pe care. Oamenii sistemului, nu i a deranjat nm, pana acum

    carmen says:

    Nu conteaza ce a fost odata acest om,legea e la fel pt fiecare.Nu sa se cumpere cu bani libertatea,rusine sa i fie ca e plin de figurii,

Adaugă un comentariu

Articole similare