Ce mașină conduce Tudorel Toader?

Tudorel Toader conduce o mașină de serviciu care este primită de la SRI. În prezent, autoturismul este înmatriculat în Iași și aparține Universității „Alexandru Ioan Cuza'.

Citește și:

Cel mai scump loc de parcare din România

Proiect: Suspendarea permisului de conducere la 45 de puncte

În urmărirea Contelui Dracula

Se scumpește RCA!

Modificare majoră pentru Prima Mașină

O nouă țeapă circulă prin SMS

Ce trebuie să știi despre noua taxă auto

Câți români au rămas fără carnet anul acesta

Jantă de aluminiu sau de oțel?

 

Autoturismul este un Volkswagen Touareg facelift din prima generație. Nu știm cu exactitate ce motorizare are acesta, dar vă putem spune că acest model oferea între 174 și 500 de cai-putere.

Modelul de bază este echipat cu motorizarea diesel 2.5 TDI cu cinci cilindri, iar modelul de top este echipat cu un motor pe benzină de șase litri care dispune de 12 cilindri așezați în W'. Puterea acestuia se ridică la 500 CP, iar viteza maximă ajunge la 280 km/h. Accelerația de la 0-100 km/h se desfășoară în doar 5.5 secunde.

La așa motor, va puteți aștepta la un consum pe măsură. În mediul urban, versiunea cu motor W12 are un consum declarat de producător de 24 l/100 km, iar cel extraurban se ridică la 13 l/100 km, astfel rezultă un consum combinat de 18,5 l/100 km. Din fericire, SUV-ul dispune de un rezervor de 100 de litri.

Serviciul Român de Informații a achiziționat autoturismul Volkswagen Touareg în anul 2007 de la Midocar SRL, cu 115.484 lei fără TVA, prin licitație deschisă.

După ce durata normală de funcționare a fost depășită, autovehiculul a fost scos din funcțiune și oferit, fără plată, către o altă instituție publică.

Mai apoi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza' din Iași a solicitat autoturismul disponibilizat, iar în scurt timp s-a realizat transmiterea mașinii. Instituția a declarat că motivul pentru care a apelat la această donație a fost economisirea resurselor financiare ale instituției'.

Același autoturism fusese utilizat de Tudorel Toader și în martie 2017, când a fost filmat în timp ce a încălcat mai multe reguli de circulație la ieșirea din Guvern.

Foto: Newsweek.ro

Adaugă un comentariu