Șofer bătut de polițiști, după ce ar fi refuzat recoltarea de sânge: „Nu am refuzat nimic!”

Un șofer susține că a fost încătușat și bătut de polițiști pe motiv că ar fi refuzat recoltarea de sânge, deși tocmai el ceruse acest lucru. Bărbatul a filmat o discuție purtată cu oamenii legii, în care solicită în repetate rânduri să i se recolteze sânge, dar este refuzat de fiecare dată.

Potrivit B1.ro, șoferul a fost tras pe dreapta de polițiști pe 27 martie, în timp ce se deplasa pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din București. Agenții au vrut să-i verifice alcoolemia cu aparatul etilotest, însă conducătorul auto a refuzat, propunând în schimb să i se recolteze sânge.

Filmarea începe la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici’, acolo unde șoferul a fost transportat pentru a i se stabili concentrația de alcool în sânge. În clip îl putem auzi pe șofer solicitând insistent să fie testat: „Vă rog frumos, eu vreau sânge, de ce nu mi se ia sânge?‘. Unul dintre polițiști îi răspunde: „Ați avut această ocazie‘, afirmație contrazisă vehement de inculpat: „Nu am avut nicio ocazie. […] De ce nu mi se ia sânge?‘.

La un moment dat, agentul prezent în cabinet spune răspicat: „Eu nu o să vă recoltez niciodată sânge‘. Acesta își pierde răbdarea și, împreună cu colegii săi, îl forțează pe șofer să părăsească încăperea. Spre finalul înregistrării, se aud strigăte disperate: „Stați, domn’e, de ce dați în mine?!‘.

Potrivit conducătorului auto, polițiștii l-au încătușat și l-au reținut timp de patru ore, timp în care l-au lovit de mai multe ori. Acesta chiar a obținut un certificat medico-legal din care reiese că suferă de leziuni traumatice, produse prin „lovire cu corpuri dure și prin comprimare în structuri rigide‘.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

În plus, bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru refuzul recoltării de probe de sânge, cu toate că filmarea sugerează tocmai contrariul.

Contactați de jurnaliști, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) au confirmat faptul că șoferul respectiv a depus plângere pentru abuz în serviciu. Totuși, IGP nu a comentat pe marginea legalității modului în care au acționat agenții.

Clipul video înregistrat de șofer poate fi urmărit integral aici.

 

Sursa: b1.ro

Adaugă un comentariu