100% electric: Ford Pro dezvăluie noul E-Tourneo Custom

E-Tourneo Custom ridică ștacheta în segmentul vehiculelor destinate pentru activități multiple, combinând o nouă platformă proiectată pentru a oferi versatilitate și confort maxim cu un sistem de propulsie electric cu baterie, care poate oferi o autonomie de până la 370 km.

Unul dintre cele patru noi modele Ford Pro complet electrice lansate în Europa până în 2024, E-Tourneo Custom vizează atât clienții de uz personal, cât și clienții de flote, oferind un interior spațios pentru până la opt ocupanți.

Noul model introduce o suită completă de caracteristici premium, inclusiv scaune din spate ultra-modulabile montate pe șine, uși laterale electrice, sistem audio B&O, carduri digitale, plafon panoramic din sticlă – și un volan rabatabil.

Nivelul de confort este sporit și mai mult de rafinamentul superior și dinamica oferite de proiectarea de ultimă generație. Propulsia electrică silențioasă și un nou nivel de confort și stabilitate sunt propuse grație arhitecturii optimizate a platformei cu suspensie spate independentă.

„Fie că este vorba de o excursie în familie în weekend sau de a transporta directori la aeroport în stil, confort și rafinament, grupul motopropulsor complet electric al E-Tourneo Custom, conectivitatea avansată, designul de ultimă oră și noile caracteristici premium îl fac o alegere convingătoare.' a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

 

Folosind aceeași tehnologie cu celule de baterie de înaltă densitate ca și pickup-ul Ford F-150 Lightning într-o baterie cu o capacitate utilizabilă de 74 kWh, cu un motor electric de 160 kW, E-Tourneo Custom oferă performanțe și rafinament excepționale. Sistemul de propulsie complet electric oferă, de asemenea, posibilitatea de a fi operat cu o singură pedală pentru o eficiență energetică și mai mare și o experiență de condus mai relaxată și confortabilă.

Un încărcător trifazat AC de 11 kW este capabil să reîncarce complet bateria în mai puțin de opt ore, iar o reîncărcare 15-80% durează aproximativ 41 de minute folosind un încărcător rapid DC de 125 kW. Profilul de încărcare al lui E‑Tourneo Custom a fost creat pentru a permite ca la o sesiune de încărcare rapidă DC de 125 kW să adauge aproape 38 km de autonomie în doar cinci minute.

E-Tourneo Custom oferă o capacitate maximă de remorcare generoasă de 2.000 kg împreună cu o sarcină utilă substanțială, ajutând proprietarii să transporte cu ușurință prietenii, familia și echipamentele sportive, iar operatorii de flote să transporte clienții și bagajele lor în mod eficient.

De asemenea, tehnologia Pro Power Onboard le permite clienților să utilizeze pe deplin potențialul variantelor electrificate ale Tourneo Custom, furnizând până la 2,3 kW prin prizele din cabina – ideal pentru alimentarea dispozitivelor digitale, unelte sau echipamente sportive și de camping.

Noua platforma asigură un spațiu generos în interior, indiferent dacă versiunea este cu sistem de propulsie complet electric, PHEV sau cu combustie internă. Modelele standard și cu ampatament lung oferă fiecare până la opt locuri pe trei rânduri pentru E-Transit Custom și până la nouă locuri pentru Tourneo Custom PHEV și versiunile EcoBlue.

Noile posibilități de configurare de la interior pornesc de la un nou sistem de scaune modulabile, montate pe șine, pe al doilea și al treilea rând, pentru o adaptabilitate maximă la configurarea cabinei pentru a oferi spațiu optim pentru pasageri și bunurile lor. Scaunele pe șine permit pasagerilor să gliseze scaunele înainte sau să ridice scaunele complet după cum este necesar. Cele trei scaune din rândul al doilea pot fi deplasate fiecare independent, în timp ce scaunele din rândul al treilea sunt fracționabile 1/3-2/3.

Specificațiile premium ale cabinei includ noi echipamente precum un plafon panoramic mare din sticlă care îmbunătățește senzația de spațiu și lumină pentru ocupanți, tratat cu infraroșu pentru a menține cabina răcoroasă în condiții de vară. Ușile laterale glisante cu acționare electrică beneficiază și de o funcție de activare fără mâini, ușile putând fi deschise folosind o mișcare de glisare a piciorului către roata din față, de exemplu atunci când șoferul transportă obiecte grele.

Pentru a maximiza confortul, noul Tourneo Custom oferă, de asemenea, controlul electronic al temperaturii aerului în trei zone, un sistem de sunet B&O puternic cu 14 difuzoare, cu un subwoofer situat în spate, iluminare ambientală sofisticată, suport de încărcare wireless pentru dispozitive mobile și scaune încălzite pe al doilea rând.

Ford a dezvoltat, de asemenea, un nou sistem inovator de cheie digitală, programat să fie disponibil în 2024, folosind tehnologia NFC care este similar cardurilor de acces în camerele de hotel. Cheia digitală permite proprietarilor să poarte un card convenabil, subțire, rezistent la apă, mai degrabă decât o telecomandă voluminoasă, în timp ce participă la sport sau activități în aer liber. De asemenea, sistemul este benefic companiilor care au mai mulți șoferi care folosesc un singur vehiculul.

Noul Tourneo Custom face o declarație clară pe drum, cu un design expresiv și sculptural, care va atrage atât clienții privați, cât și companiile de flote. Având o statură puternică, vehiculul are lățimea vizuală crescută în față și spate, pentru un aspect robust și dinamic.

La interior, instrumentarul de bord dispune de un ecran tactil ergonomic de 13 inchi cu sistem de infotainment SYNC 4, axat pe șofer, cu compatibilitate wireless Android Auto și Apple CarPlay în standard.

Adaugă un comentariu