Czinger 21C debutează în lumea hypercarurilor cu peste 1.250 CP (VIDEO)

Iată încă un nume pe care trebuie să-l învățăm: producătorul american Czinger intră în piața mașinilor de performanță cu un hypercar hibrid: 21C.

Citește și:

Rival pentru Bugatti: hypercarul american SSC Tuatara debutează cu 1.774 CP! (VIDEO)

Hyundai primește o mână de ajutor pentru a dezvolta un hypercar alimentat cu hidrogen

Koenigsegg Jesko: noul hypercar al suedezilor ar putea atinge 482 km/h

Primul hypercar de la bulgari: Alieno Arcanum este 100% electric

Dureros: Porsche 911 GT2 RS lovește un hypercar de 3,2 milioane de euro (VIDEO)

Unii dintre producătorii de automobile cunoscuți în întreaga lume și-au anunțat deja absența de la Salonul Auto de la Geneva de anul acesta, însă locurile libere sunt, se pare, completate de noi apariții, nu altcumva decât spectaculoase.

Un exemplu concret este Czinger Vehicles Inc., un producător american al cărui prim produs este un hypercar hibrid care poate provoca la duel pe toți deja existenți în această ligă exclusivistă. Cel puțin așa arată cifrele preliminare.

Czinger (pronunțat zingăr) 21C se laudă cu 1.250 de cai-putere, proveniți dintr-un ansamblu format din motor termic și motor electric. Încă nu se știe aportul fiecăruia în obținerea cifrei de putere, cum nu știm nici măcar ce hram poartă – dar o să presupunem că unitate termică este un V8, arhitectura cel mai des folosită de supercarurile zilelor noastre.

Ceea ce știm este timpul necesar pentru atingerea a 96 km/h cu start de pe loc: 1,9 secunde. Genul acesta de performanță este atinsă abia în straturile rarefiate ale hypersportivelor, și doar de reprezentanți ai universului electric, precum Rimac C_Two (1,85 secunde) sau Aspark Owl (1,69 secunde).

Mai multe informații despre Czinger 21C vom primi odată cu lansarea modelului în cadrul Salonului Auto de la Geneva, din Martie. Până atunci nu ne rămâne decât să punem imaginația la contribuție, folosindu-ne de clipul teaser de mai jos și de galeria foto de sus.

Adaugă un comentariu