Hyundai primește o mână de ajutor pentru a dezvolta un hypercar alimentat cu hidrogen

Grupul Hyundai a încheiat un parteneriat strategic cu un important constructor auto specializat în mașini electrice de performanță. Contra sumei de 80 de milioane de Euro, acesta din urmă îi va ajuta pe sud-coreeni să dezvolte un hypercar electric și unul alimentat cu hidrogen.

Grupul Hyundai s-a aliat cu Rimac Automobili, constructorul croat de vehicule electrice de performanță. Sud-coreenii vor investi 80 de milioane de Euro în colaborarea cu inginerii din Croația, pentru a dezvolta împreună cel puțin două autoturisme ecologice, sub sigla Hyundai N.

Parteneriatul strategic va da naștere unui hypercar electric ce va fi produs în serie, precum și unei mașini cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Suma menționată mai sus va fi plătită de Hyundai și Kia, membri ai aceluiași conglomerat auto, după cum urmează: Hyundai Motor Company va finanța proiectul cu 64 de milioane de Euro, în vreme ce restul de 16 milioane vor fi acordate de către Kia Motors Corporation.

Rimac s-a consacrat în postura de lider al tehnologiei vehiculelor electrice de înaltă performanță și în cea de constructor de mașini sport electrice. Compania va continua să livreze tehnologie electrică pentru a sprijini mulți parteneri din industrie, printre care Hyundai Motor Group, pentru a accelera drumul către un viitor electric‘, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Rimac.

Când vom vedea hypercarul electric Hyundai N și cel alimentat cu hidrogen?

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Rimac este o companie inovatoare cu o extraordinară capacitate de a produce vehicule electrice de înaltă performanță‘, a declarat Euisun Chung, vicepreședinte executiv al Hyundai Motor Group. „Experiența sa bogată în colaborări cu constructori auto și dibăcia în sfera tehnologică fac ca Rimac să fie partenerul ideal pentru noi‘.

Potrivit oficialilor Hyundai și Rimac, noul hypercar electric și mașina alimentată cu hidrogen vor fi dezvăluite cel târziu în anul 2020.

 

Sursa foto: Smnt, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu