Ferrari 296 GTB: noua mașină sport a italienilor vine cu un motor V6

Ferrari 296 GTB a fost prezentat oficial astăzi și este primul model al acestei mărci echipat cu un motor V6 după o pauză de 47 de ani.

Motorizarea V6 are o cilindree de 2992 centimetri cubi și prezintă un unghi de 120 de grade între bancurile de cilindri, între care sunt poziționate turbosuflantele produse de IHI, formând o configurație de tipul 'hot V'. Aceasta din urmă le permite inginerilor să reducă la minimum fenomenul turbo lag (întârziere în răspunsul la accelerație), iar italienii au reușit să obțină o putere de 221 de cai-putere pe litru, ceea de reprezintă o valoare record pentru un automobil de producție de serie. Potrivit Ferrari, fiecare dintre turbosuflantele care echipează acest motor poate să atingă 180.000 de rotații pe minut.

Ferrari F8 Spider – 720 Cp şi o viteza maximă de 340 km/h

În total, motorul V6 livrează 663 de cai-putere, însă puterea totală a lui 296 GTB este de 830 de cai-putere și 740 Nm datorită unui sistem hibrid plug-in integrat la bord. Cu aceste resurse la dispoziție, noul model Ferrari poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde, în timp ce 7,3 secunde îi sunt suficiente pentru a accelera de la 0 la 200 km/h. Cu toate că timpul 0-300 km/h nu a fost precizat la momentul lansării, știm că poate să atingă o viteză maximă de 330 km/h.

Noul Ferrari Roma arată de parcă a fost desenat special pentru James Bond

Singura transmisie din ofertă este o unitate cu opt trepte și două ambreiaje, familiară clienților Ferrari care au un SF90 Stradale/Spider, un Roma sau un Portofino M. Toate resursele sunt gestionate de puntea spate. Pentru că vorbim despre un hibrid plug-in, acumualtorul este amplasat sub podea și are o capacitate de 7.45 kWh, ceea ce asigură o autonomie de până la 25 de kilometri în modul cu zero emisii.

Ferrari SF90 Stradale – 1000 CP şi 2,5 secunde de la o la 100 km/h

În ciuda implementării unui sistem hibrid plug-in, modelul are o masă de 1.470 de kilograme dacă a fost echipat cu pachetul Assetto Fiorano. Acesta din urmă implică mai multe elemente din fibră de carbon atât la interior, cât și la exterior. În plus față de acestea, pneurile standard aduse de acel pachet sunt Michelin Pilot Sport Cup 2 R, iar clienții primesc și o vopsea ce amintește de modelul 250 LM – o puteți recunoaște cu ușurință – este modelul gri cu accente galbene.

Ferrari P80/C – o creație unică dezvoltată special pentru circuit

Habitaclul este similar cu cele ale fraților săi de gamă, iar cei de la Ferrari sunt gata să ofere diferite culori și materiale la bord, în funcție de preferințele clientului, totul prin programul de personalizare oferit de constructorul din Maranello.

Ferrari a fost numit cel mai puternic brand din lume, nu doar din industria auto

Adaugă un comentariu