O curățire generală: Cui nu îi place o mașină curată?

O curățire generală a mașinii nu este un moft, este importantă. Una din trei persoane își spală mașina, în cel mai bun caz, la fiecare câteva luni. Dar o mașină este exact ca un om – dacă este îngrijit și menținut în formă, trăiește mai mult.

Din când în când, recomandăm un tratament prelungit la spălătorie. De preferat, nu la o spălătorie automată, ci la una self-wash. Doar acolo veți putea ajunge cu jetul de apă sub presiune în cele mai îndepărtate colțuri ale caroseriei. Desigur, nu trebuie ignorate pasajele roților sau pragurile.

De ce este această curățenie atât de importantă? Autovehiculele moderne sunt tratate, încă din fabrică, pentru a rezista la particulele de murdărie de pe vopsea, însă o spălare nu strică niciodată.

Dacă mașina nu a primit o spălare detaliată după trecerea iernii, această operațiune este cu atât mai urgentă. „Sarea care se topește în apă crește pericolul de apariție a coroziunii în zonele unde vopseaua este deja afectată, spun cei de la Institutul German de Vopseluri.

Mașina ta nu are rugină? S-ar putea să fi fost așa în toamnă, dar, în timpul iernii, amestecul de pietricele și săruri poate ataca brutal cele mai vulnerabile locuri, precum pasajele roților, pragurile și aripile. „Dacă vopseaua a fost atacată, coroziunea poate să-ți exploateze munca', spun specialiștii germani.

Citește și:

Program de vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Neatenția la volan e sport național

România a surclasat Germania și Spania la FIA Hill Climb Masters

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

Mercedes-Benz C300de: consum mixt de doar 1.6 l/100 km

Amendă de 800 de milioane de euro pentru Audi

 

Cum decurge operațiunea?

Cel mai bun rezultat al curățării poate fi obținut ușor la o spălătorie cu autoservire.

Cum puteți acționa, în doar cinci pași:

1. În cazul în care stratul de praf este gros, întregul vehicul trebuie curățat cu șampon auto, burete și multă apă. Curățați manual în locuri greu accesibile, cum ar fi rama ușii sau clapeta rezervorului de combustibil.

2. Senzorii și camerele sistemelor de asistență necesită o îngrijire suplimentară. Ștergeți periodic murdăria care le acoperă cu o cârpă moale din microfibră pentru a asigura buna funcționare a sistemelor de siguranță importante.

3. Curățați toate lamelele, blocurile optice și oglinzile cu o cârpă și un detergent special pentru sticlă. Desigur, acest lucru este valabil și pentru toate îmbinările.

4. Pasajele roților, precum și elementele din acea zonă, merită o atenție deosebită. Aici se ascunde cea mai mare parte a murdăriei și există o amenințare de coroziune dacă curățenia nu se face corespunzător și la timp.

5. Roțile din aluminiu merită o îngrijire suplimentară, cu un dispozitiv de curățare special. Totodată, folosiți o soluție destinată acestei operațiuni. Important: aveți grijă la timpul de expunere. La final, curățați bine cu o perie și clătiți cu multă apă curată.

Sfatul nostru

O spălare detaliată este exact ce are nevoie mașina din când în când. Pentru cel mai bun rezultat, fără zgârieturi, vă recomandăm să folosiți o mănușă specială și două găleți de apă. Una cu apă limpede, pentru a clăti mănușa, iar cealaltă pentru amestecul de apă-șampon.

Adaugă un comentariu