Bernie Eccleston vrea să vândă Formula 1. Vezi ce sumă se vehiculează!

Bernie Eccleston, boss-ul Formula 1, poartă negocieri pentru a vinde competiția pe care o patronează. Favoriți să preia afacerea sunt șefii clubului Paris Saint Germain, arabii de la Qatar Sport Investment.

Bernie Ecclestone cere două miliarde de euro pentru a vinde prestigioasa competiție. „Va fi un nou proprietar de la 1 ianuarie încolo’, a declarat cu subînțeles unul dintre cei mai importanți oameni din industria Formula 1. Acesta a adăugat: “Oamenii cu care am discutat m-au întrebat dacă aș dori să rămân”.formula1

 

Bernie Ecclestone controlează doar 5,3%, prin compania Formula One Management (FOM), dar influenta sa în Marele Circ este mult mai mare, tocmai de aceea a fost mandatat să poarte negocierile cu pricina.

Suma vehiculată este de două miliarde de euro, iar arabii de la Qatar Sport Investment ar fi dispuși să scoată din buzunar acești bani.

Formula 1 este unul dintre sporturile cele mai mediatizate, grație celor 20 de Mari Premii care au loc între lunile martie și noiembrie pe întreaga planetă.

Adaugă un comentariu

Articole similare