Primul MINI electric de curse a început al doilea sezon competițional din carieră

Primul MINI electric de curse din lume, un proiect românesc, a intrat deja în cel de-al doilea sezon competițional din cariera sa.

Vorbim despre modelul numit, cu afecțiune, 'MIMI', pe care l-am pilotat și noi în cadrul unei sesiuni pe AMC Kart și în cadrul ultimei etape a Campionatului Național de Super Slalom. În weekend-ul 17-18 aprilie 2021, Vitesco Technologies MINI Electric Racing a alergat în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Cu MINI Electric Racing pe circuit: o altfel de experiență în motorsport

Mai precis, 'MIMI' a fost pilotat de Dominic Marcu, pilotul oficial al acestui proiect, în cadrul etapei inaugurale a acestui sezon, derulate la Cheile Grădiștei. În 2020, această etapă a fost folosită de MINI Cooper SE-ul de competiție drept probă pentru verificarea comportamentului în regim de competiție.

În raport cu 2020, MIMI a primit o suspensie de competiție dedicată, realizată de specialiștii de la KW. Deși are la dispoziție pneuri Michelin Pilot Sport pentru competiții, condițiile meteo nu au permis utilizarea acestora, așa că echipa tehnică #Motorsport a echipat modelul respectiv cu un set de Michelin Pilot Sport 4, pneuri de stradă.

Am alergat cu MINI Cooper SE în ultima etapă CNSS 2020

Primul MINI electric de competiție din lume a fost pregătit cu sprijinul Vitesco Technologies și cu specialiștii de la Automobile Bavaria Militari. Desigur, cei de mai sus au fost ajutați în diferite faze ale proiectului de numeroși alți specialiști în domeniile lor, dar aportul cel mai mare a fost adus de echipa de service de la Automobile Bavaria Militari și de inginerii de la Vitesco, cei din urmă fiind responsabili pentru managementul termic al bateriei din dotare.

La fel ca în 2020, MIMI aleargă cu plăcuțe de înmatriculare inscripționate cu diferite mesaje, iar mașina a fost 'cea mai rapidă galerie de artă din lume' cu sprijinul brandului George. Astfel, la fiecare eveniment la care participă acest model este expusă o lucrare pe caroseria acestui model. În cadrul etapei de la Cheile Grădiștei, a fost expusă în mișcare lucrarea 'A New Now', realizată de Mircea Popescu.

Primul Mini electric de competiție a participat în prima sa cursă!

Artistul a explicat astfel lucrarea sa: “Cred că omul ar trebui să se concentreze pe asimilarea progresului tehnologic, ştiinţific şi spiritual care a fost deja atins şi care creşte direct proporţional cu capacitatea de a înţelege universul. Am ales deci să realizez o lucrare despre înţelegerea şi acceptarea normalităţii generate de dinamica universului. Compoziţia pe care am ilustrat-o este preponderent abstractă, singurul element figurativ care face referire indirect şi la om, fiind racheta care explorează cosmosul. Ca structură compoziţională, aş putea asemăna elementul geometric principal cu un monolit împărţit în registre, având rolul unui portal către spaţiul cosmic. În fiecare registru se petrece o interacţiune între diverse forme abstracte, care se echilibrează, se completează reciproc indiferent de structura şi dinamica lor. Cumva fiecare dintre aceste registre corespunde unui punct de vedere, unui mod de a înţelege natura lucrurilor, în strânsă legătură cu planul astral din background“.

MINI Cooper SE a vizitat Transfăgărășanul: drumul aniversează 45 de ani de la inaugurare

În ceea ce privește mesajul care acoperă plăcuțele de înmatriculare, la această etapă a fost ales 'Racing is caring' – care a reprezentat atât o referință la un stil de pilotaj 'curat', cât și strategia de dezvoltare durabilă BMW Group – prin eforturile companiei de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în orice detaliu, în orice proce și activitate – de la procurarea materiilor prime, până la utilizare și reciclare eficientă.

Noul MINI Cooper SE poate fi comandat în România. Iată preţurile

Foto: MINI

Adaugă un comentariu