150 CP are cel mai puternic Opel Adam

Opel introduce un nou membru in familia ADAM, acesta fiind si cel mai puternic. Cu un motor turbo ECOTEC de 1,4 litri si putere de 110 kW/150 cp, suspensie sport, sistem de franare OPC si aspect distinctiv „Red n Roll’, ADAM S imbina in mod impecabil energia si puterea cu reactiile agile si dinamice. 

Cu 110 kW/150 cp si un cuplu maxim de 220 Nm, noua versiune speciala a unitatii Turbo ECOTEC de 1,4 litri a modelului ADAM S se mandreste cu o putere de peste 100 CP/litru de cilindree. Este o unitate supraalimentata de inalta performanta derivata din motorul existent cu patru cilindri al modelului ADAM, care a fost dezvoltata special pentru ADAM S. Aceasta asigura o putere mai mare cu 50% si un cuplu mai mare cu 70% fata de ruda sa de 1,4 litri cu aspiratie naturala. Combinata cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza, aceasta propulseaza modelul ADAM S pana la o viteza maxima de 220 km/h.

Puterea mai mare reprezinta doar o parte a pachetului atragator al rachetei in miniatura; aceasta are si un sasiu performant special reglat, dezvoltat exclusiv pentru ADAM S si o directie incisiva pe masura. Autovehiculul expus la standul Opel dezvaluie, de asemenea, modul de sporire a fortei de franare prin montarea Franelor Rosii performante OPC „S’, ce includ discuri de frana mai mari, de 16 inch in fata si 15 inch in spate, cu etriere vopsite in rosu. Jantele de 18 inch sunt combinate cu pneuri 225/35 R 18.

Modelul ADAM S de la Salonul Auto de la Geneva ofera indicii suplimentare despre dotarile versiunii de serie viitoare. Caroseria vopsita in rosu este combinata cu un acoperis gri antracit evidentiat printr-un spoiler spate special; bara grilei cu logo-ul marcii si carcasele oglinzilor exterioare au un aspect sportiv, cu fibra de carbon. Baza spoilerului fata, protectiile pragurilor laterale si bara de protectie spate extinsa cu o teava de esapament indrazneata, vizibila completeaza aspectul ADAM S.

Interiorul include scaune performante fata Recaro cu tapiterie Morrocana si din piele si adopta tema de design Red n Roll, disponibila exclusiv la ADAM S. Este disponibil un pachet cu piele, inclusiv volanul, maneta schimbatorului si frana de parcare imbracate in piele rosie, precum si elemente distinctive albe si rosii pe panoul de instrumente si pe panourile portierelor. Multe alte detalii rafinate ofera posibilitati suplimentare de personalizare.

Versiunea ADAM S prezinta, de asemenea, geamuri fumurii spate, lumini de zi si lampi de pozitie spate cu LED-uri, control electronic al climatizarii si sofisticatul si premiatul sistem IntelliLink de la Opel care ofera conectivitate si aplicatii de ultima ora. Sistemul de infotainment este complet compatibil cu cele mai recente smartphone-uri ce utilizeaza ANDROID sau Apple iOS. Acesta ofera conexiune USB si Bluetooth, streaming audio, sapte difuzoare si un ecran tactil HD de 7 inch.  Sistemul inteligent Opel IntelliLink asigura, de asemenea, navigatia prin aplicatia BringGo si include aplicatiile Stitcher si TuneIn. Integrarea dispozitivelor Apple iOS in sistem permite utilizarea functiei de comanda vocala SIRI EYES FREE. Tehnologia sa sigura si usor de utilizat face din modelul ADAM cel mai bine conectat autovehicul de dimensiuni mici de pe piata.

Adaugă un comentariu