Audi e-tron va fi prima mașină de serie fără oglinzi laterale

Audi e-tron, SUV-ul electric pregătit de marca din Ingolstadt, va deveni primul automobil de serie din lume oferit fără oglinzi laterale.

Ce mașini noi au cumpărat românii în primele luni din 2018

În locul tradiționalelor oglinzi vor sta două camere video avansate, care vor reda imaginile captate pe două ecrane de șapte inchi poziționate în partea superioară a fețelor de uși. Practic, în loc să te uiți înspre oglindă, trebuie să cobori privirea spre partea superioară a portierei, unde aceasta se întâlnește cu bordul.

Audi lansează o platformă online pentru vânzarea autoturismelor second hand

La fel ca oglinzile convenționale, noile sisteme vor putea fi reglate, dar utilizatorii vor putea și să opteze pentru operațiuni precum zoom-in sau zoom-out, pe lângă repoziționarea acestor înlocuitori digitali pentru oglinzi. Mai mult decât atât, sistemele vor fi capabile să regleze afișajul în funcție de modul în care este condusă mașina.

Audi A4 a primit un facelift – primele imagini și informații

Dacă vei conduce în zone urbane, parcări sau pe trasee virajate, vei avea un anumit tip de afișaj, pe când trecerea pe autostradă sau pe un drum expres va permite concentrarea pe alte elemente. Practic, oglinzile vor fi înlocuite cu acest set de camere inteligente care vor putea să fie reglate pentru un nivel de vizibilitate care nu era posibil cu tehnologia convențională.

e-tron va fi numele brandului electric pregătit de Audi

Pe lângă cele două ecrane tactile dedicate oglinzilor laterale, Audi e-tron și modelele care îi vor prelua configurația interioară vor avea încă trei ecrane la bord. Unul este deja familiar pentru clienții Audi și Volkswagen, deoarece înlocuiește ceasurile de bord. Alt ecran se ocupă de sistemul multimedia, iar sub el stă un ecran pentru comanda climatizării. Ultimele două afișaje au comandă tactilă.

Audi are un plan să lanseze o versiune hibridă pentru fiecare model până în 2020

Primul SUV electric de la Audi va avea un ampatament de aproape trei metri lungime și se va mândri cu spațiul oferit pasagerilor și bagajelor acestora. Opțional va fi oferit un sistem audio Bang&Olufsen cu 16 difuzoare, totalizând 705 W.

Audi e-tron Sportback concept are sute de LED-uri și face suta în 4,5 secunde

Audi va prezenta primul SUV electric din oferta sa în luna septembrie, în Statele Unite ale Americii. Potrivit primelor informații, Audi e-tron va avea un acumulator de 95 kWh, suficient pentru o autonomie estimată la 400 de kilometri în ciclul WLTP, standardul de măsurare al eficienței aplicabil din septembrie 2017.

Noutățile Audi la SIAB 2018 – A6, A7, A7 și e-tron – GALERIE FOTO

Adaugă un comentariu