Audi Q3 a ajuns la a doua generație – fotografii și informații oficiale

Audi Q3 a ajuns la cea de-a doua generație și noul model va debuta în showroom-uri în toamna acestui an.

Generația 2019 a acestui model, așa cum ar fi descrisă de constructorii de automobile, vine la șapte ani de la debutul pe piață al lui Q3 și aduceconcurență proaspătă pentru Mercedes-Benz și BMW.

Cei care sunt familiarizați cu planurile Audi, anunțate public în urmă cu mai bine de un an, știu deja că producătorul din Ingolstadt vrea să lanseze o nouă mașină la fiecare trei săptămâni. Putem observa că nemții s-au ținut de cuvânt, mai ales dacă ne uităm la datele în care au fost prezentate TT facelift și A4 facelift, de exemplu.

Revenind la Audi Q3 2019, noul model are un aspect atletic și ne aduce aminte de vârful gamei, Q8. Blocurile optice seamnănă subtil cu cele ale lui A3 Sportback, pe când grila frontală de formă hexagonală are linii verticale, care îi confer un aspect musculos și îi accentuează înălțimea.

În comparație cu predecesorul, noul Q3 are 9.65 centimetri în plus în materie de lungime și un ampatament mărit cu 7.6 centimetri. Portbagajul a crescut în volum, iar asta putem spune și despre spațiul pentru pasageri. Ecartamentul este de 1.584 milimetri pe puntea față, respective 1.576 mm pentru puntea spate. Clienții pot comanda jante cu dimensiuni de la 17 la 20 de inchi.

La nivel de motorizări, Audi Q3 2019 va fi oferit cu patru propulsoare la nivel global. Dintre acestea, unul este un diesel, iar celelalte trei sunt motoare alimentate cu benzină. Toate motoarele din oferta Audi Q3 2019 au patru cilindri în linie, turbosuflante și injecție directă. Vor oferi între 150 și 230 CP.

Audi A8 3.0 TDI devine Audi A8 50 TDI. Ce înseamnă acest lucru

Unele variante vor avea tracțiune față, pe când altele vor veni standard cu sistemul de tracțiune integrală Quattro. Transmisia manuală cu șase trepte este standard pentru mai multe unități, în timp ce unitatea S-Tronic cu șapte trepte este opțională pentru acestea sau standard pentru motoarele mai puternice din ofertă. Pe partea tehnică, Audi Q3 are o suspensie față de tip McPherson, în timp ce puntea spate este un Multi-Link cu patru brațe.

Din punctul de vedere al dotărilor, Q3 are în standard blocuri optice cu LED, volan multifunctional îmbrăcat în piele, sistemMultimedia MMI cu funcție Bluetooth, ceasuri de bord digitale, aer condiționat și o suită de echipamente de asistență a șoferului. Vorbim despre avertizare la părăsirea benzii de rulare, sistemul Audi pre sense front, senzori de ploaie și lumină și limitator de viteză reglabil, printer altele.

Noul Audi Q3 va fi fabricat în fabrica din Gyor, Ungaria. Primele livări vor demara începând cu luna noiembrie a anului 2018. Vom afla prețul său odată ce ne vom apropia de data de lansare pe piață.

Audi e-tron va fi prima mașină de serie fără oglinzi laterale

Adaugă un comentariu