Audi RS3 se pregătește de debut: primele imagini cu prototipul

Audi RS3 va primi în curând o nouă generație, iar modelul german va fi oferit atât în variantă Sportback, cât și în variantă berlină. 

Pentru moment, avem doar acest set de imagini ale prototipului, însă vom vedea și varianta de serie până la finalul verii lui 2021. Cel mai probabil, va ajunge în reprezentanțe până la finalul anului.

Modelul sportiv de la Audi va păstra și motorizarea cu cinci cilindri în linie. Cei de la Audi au publicat o serie de imagini cu prototipul noii generații în acțiune, iar modelul prezintă un camuflaj specific peste care se află inscripția 1-2-4-5-3. Aceasta din urmă reprezentă ordinea de aprindere a motorului cu cinci cilindri în linie de la Audi.

Audi A3 Sportback: Până la urmă, was ist letzte preis?

Nemții au dezvăluit și faptul că noul RS3 va avea un diferențial spate capabil să împartă cuplul motor între roți cu și mai multă precizie, iar sistemele electronice de la bord ar urma să ofere atât un care să permită supravirarea (RS Rear), cât și un mod de rulare neutru. Practic, la apăsarea unui buton, șoferul va putea comuta între diferite comportamente ale vehiculului.

Diferențialul spate utilizează un ambreiaj cu mai multe plăci pentru fiecare planetară, ceea ce înseamnă că va avea capacitatea de a modifica activ resursele pe care le primește fiecare. Potrivit inginerilor, modelul are capacitatea de a trimite până la 100% din toată puterea disponibilă la doar una dintre roțile din spate, deși acest lucru probabil că nu se va întâmpla foarte des în viața reală.

Audi e-tron GT se prezintă oficial: până la 598 CP și o autonomie de 488 km

Propulsorul cu cinci cilindri în linie va livra aproximativ 400 de cai-putere și 500 Nm, iar puterea maximă va fi livrată între 5600 și 7000 rpm. De notat faptul că avem o creștere de 20 Nm a cuplului maxim, iar transmisia S-Tronic cu două ambreiaje îl va ajuta pe acest model să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde. Viteza maximă va fi de până la 290 km/h.

Audi A8 60 TFSIe quattro: Eleganță cu priză

 

Adaugă un comentariu