Încă un „ciocoflender” cu BMW a fost filmat de un șofer STB făcând scandal (VIDEO)

A început un război nedeclarat între șoferii serviciilor de transport public și șoferii indisciplinați? Acesta este al doilea video în trei zile.

Citește și:

Bătaie pe viață și pe moarte în trafic între un șofer de autobuz și un smecher cu BMW (Video)

Traficul infernal din București întinde nervii șoferilor la maximum, ceea ce duce în mod invariabil la răbufniri. Unele se manifestă doar printr-un claxon, o înjurătură și/sau un semn obscen – ultimele două gesturi fiind oricum pedepsite prin lege –, altele merg mai departe și se transformă în altercații.

Cel mai recent caz a fost cel al vatmanului care a împins o mașină a cărui șofer s-a încăpățânat să nu se pună în mișcare la culoarea verde a semaforului. Un incident care nu s-a încheiat cu bine pentru niciuna dintre părți: șoferul autoturismului a fost amendat cu 2.230 de lei și s-a ales cu permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 30 de zile, iar vatmanului i-a fost întocmit dosar penal.

La câteva zile după publicarea acestui video am găsit un altul, în care este surprins un incident de natură similară, petrecut pe 29 Decembrie 2019 în zona Pantelimon. Aici, un șofer STB este nevoit să frâneze puternic pentru a evita ciocnirea cu un autoturism BMW care iese dintr-o alveolă fără a se fi asigurat înainte.

Acest video nu are sunet, însă din descrierea autorului știm că șoferul autobuzului a „penalizat’ gestul șoferului de BMW cu un claxon – cine n-ar fi făcut-o? –, moment în care cel vinovat a retaliat prin a ieși din autovehicul pentru a face scandal. Din fericire, lucrurile nu au degenerat aici, însă clipul este un indiciu clar al frustrării acumulate în trafic, în special de către operatorii autovehiculelor de transport public.

În anumite zone din Capitală – precum Splaiul Independenței și Bulevardul Iuliu Maniu – s-a acționat prin crearea unei benzi speciale pentru vehiculele STB, însă problema este departe de a fi rezolvată. Problema parcărilor din București îi transformă pe șoferii STB în victime colaterale: din ce în ce mai multe mașini parchează în stațiile de autobuz, ceea ce i-a făcut pe angajații Serviciului de Transport București să amenințe, în vara lui 2019, că vor bloca linile de tramvai.

De altfel, și primarul general al Bucureștiului Gabriela Firea a venit cu propunerea ca autobuzele să circule, acolo, unde este posibil, pe liniile de tramvai pentru a fluidiza circulația transportatorilor STB.

    geroberto says:

    stiu ca multi se vor supara, dar PMB poate stabili ca pe artele de circulatie cu minim 2 benzi pe sens, prima de la bordura sa fie exclusiv utilizata de vehiculele STB. Cine doreste sa circule cu autovehiculul propriu poate sta linistit pe banda 2. asa nu incurca traficul in comun al celor care se gandesc la sanatatea lor si a celorlalti, fara poluare chimica.

    Stelian says:

    Filmarea predata la organele competente. Caz inchis.

    Militia nu-si face treaba says:

    “Unele se manifestă doar printr-un claxon, o înjurătură și/sau un semn obscen – ultimele două gesturi fiind oricum pedepsite prin lege”

    Si claxonatul este interzis prin lege. Cititi regulamentul rutier sa vedeti cazurile in care aveti, totusi, voie sa claxonati. Si-s destul de putine, si nu se aplica in 90% din cazurile de pe strazi.
    Concluzia este ca legea specifica destul de clar cazurile in care ai voie sau nu sa faci ceva. Cei care ar trebui s-o aplice, militienii, nu o aplica, preferand sa stea cumintei in banca lor, sa astepte o pensie babana la 40 de ani…

    Mafihotu says:

    Abordare din denumirea articolului este neinspirata. Cum sa-i spui aluia ciocoflender? Ati vrut sa-l alintati cumva, sa-l mangaiati dragastos pe creste? Este un veritabil cioroflender. Cat tupeu si pe stancuta lui sa iasa din masina sa zica “Haoleu mancati-as vrui sa dai peste noi?” Asta este un magraon imbracat tipic ca un bombardier basinos. Hadidasii albi cu ciorapi ascunsi ce lasa vedere la glezna osoasa si paroasa, pantaloni cu adaos la poponeata daca face pe el sa zaca magiunul acolo bine, geaca muiereasca si fata neglijenta. Pentru ce a facut Rutiera ar trebui sa-i ia carnetul, sa-l trimita la re-examinare ca sigur nu stie sa citeasca.

    Paul says:

    Cum draq ziceti soferi cu bmw????
    Toata lumea se gandeste ca un bmw costa de la 20k euro in sus.
    Ambele accidente au avut loc cu masini sub 5k euro. Cel putin asta ultimul e mai putin de 1k euro.
    Da o in masa de treaba. Aici vorbim de cazane nu de bmw. Eu sunt sofer si nu am avut niciodata prob cu soferi cu masini peste 20k(bmw, mercedes, audi, wolsvagen, etc).
    Doar cu rable de sub 5k sunt probleme.

Adaugă un comentariu