Best Driver 2018: Cine a fost cel mai norocos şofer?

În fiecare an, Auto Bild invită cititorii să participe la un concurs de îndemânare la volan pentru a desemna Best Driver. A şasea ediţie a adus o probă nouă şi o maşină cu priză la tânăra generaţie – Hyundai Kona.

A șasea ediție a concursului best driver a marcat revenirea Hyundai ca partener principal. Anul acesta, concurenții au avut la dispoziție noul Hyundai Kona, într-o versiune care le-a făcut plăcere tuturor celor care l-au condus pe circuitul de la AMCKart: motorizare turbo pe benzină de 1,6 litri și 177 CP, cutie de viteze cu dublu ambreiaj și sistem de tracțiune integrală. Micul Hyundai Kona s-a dovedit a fi un adevărat campion pe circuit, fiind apreciat inclusiv de pilotul Adrian Grigore, cel care a asigurat instruirea participanților.

Pentru a condimenta puțin ziua de concurs, am decis înlocuirea probei tradiționale de parcare cu una de oprire la punct fix, după o trecere cu spatele printre jaloane. La această probă au participat numai cei mai rapizi cinci piloți, cu cei mai buni timpi obținuți pe circuit la volanul lui Hyundai Kona.

Departajarea s-a făcut după distanța de la punctul fix la roata stânga-față a mașinii. În final, proba s-a bucurat de multă popularitate, fiind cu atât mai amuzantă, cu cât marcajul punctului fix nu poate fi văzut de către șofer decât în oglinda retrovizoare, înainte ca mașina să-l acopere la parcare.

O probă de noroc, așadar? Nu chiar așa, am avut grijă să instalăm repere în poligon, iar cel mai îndemânatic a parcat la numai 6 cm de „ochiul de taur al țintei.

La finalul zilei, fiecare concurent și-a însușit deprinderi noi, a putut vedea cum reacționează o mașină dusă la limită, lucruri care, în mod cert, vor crește nivelul de siguranță cu care va rula de acum pe drumurile publice. Cel mai important, ne-am cunoscut mai bine și ne-am distrat cu toții într-o atmosferă relaxată.

Clasament Best Driver 2018

  1. Drăgoi Andrei
  2. Plaveti Constantin
  3. Grigore Ionuţ Cosmin
  4. Ion Daniel
  5. Buican Adrian
  6. Petrescu Cătălin Constantin
  7. Durlă Adrian
  8. Marincescu Cosmin
  9. Ilie Emilian Florin
  10. Oncescu Bogdan Alexandru
  11. Dumitraşcu Doru
  12. Mitruţi Alexandru Daniel
  13. Lupu Silviu
  14. Bota Vlad
  15. Petrovici Bogdan Liviu Dragoş
  16. Tudose Cristian
  17. Filipescu Adrian
  18. Nicolaescu Ovidiu
  19. Sandu Cătălin Paul

Auto Bild le mulțumește tuturor participanților și partenerilor care au fost alături pentru buna desfășurare a celei de-a șasea ediții a concursului Best Driver!

 

Citește și:

Dacia Duster are un nou motor pe benzină

Noi licitații ANAF: BMW Seria 3 și VW Golf la preț de smartphone

Atenție, cresc amenzile! Cât va fi punctul de amenda din ianuarie?

5 sfaturi esențiale pentru conducerea pe timp de ceață

Carburanții își schimbă denumirile din 12 octombrie

 

Adaugă un comentariu