Camera Deputaților a adoptat cea mai aşteptată lege de către şoferii din România

Deputații au votat, marți, legea care interzice amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice.

Proiectul de lege care a fost modificat după ce mai multe prevederi au fost declarate neconstituționale a devenit lege după ce a primit 186 voturi „pentru’ şi 21 „împotrivă’. Legea adoptată, marți, prevede că poliţiştii rutieri, respectiv poliţiştii de frontieră sunt obligaţi să poarte uniformă cu înscrisuri şi însemne distinctive și ‘constatarea contravenţiilor poate fi făcută doar cu mijloace tehnice certificate, omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul verbal de contravenţie’, se arată într-un material libertatea.ro

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

De asemenea, ‘O noutate este şi faptul că se interzice amplasarea aparatelor radar care nu sunt staţionate în locuri vizibile, ceea ce înseamnă că radarele nu mai pot fi ascunse în curbe sau tufişuri, după diferite obstacole. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri. Legea pune bazele pe preventie, întrucât amplasarea radarelor la vedere înseamnă că şoferul încetineşte şi devine prudent.

Statisticile demonstrează ca acolo unde au fost montate machete ale maşinilor de poliţie, numărul accidentelor din cauza vitezei s-a redus simtitor’, transmite deputatul liberal Florin Roman. Legea urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare înainte de a intra în vigoare.

La ce viteză rămâi fără permis pe autostrăzile din România?

Poliţia Română foloseşte social media tot mai des şi încearcă să lămurească câteva aspecte legislative intens dezbătute în mediul online.

Într-un post recent pe pagina oficială de Facebook reprezentanţii Poliţiei Române atrag atenţia asupra încălcării limitelor legale de viteză pe autostrăzile din România. Poliţiştii dau chiar şi un exemplu interesant: Viteza maximă legală, pe autostradă – 130 km/h! Viteza la care rămâi fără permis – peste 180 km/h!

Adaugă un comentariu