Câți piloți au murit la volanul unei mașini de Formula 1? Ce naționalitate conduce fatidicul top? Care este circuitul unde și-au pierdut viața cei mai mulți?

Chiar dacă cel mai răsunător accident din Formula 1 este cel a lui Ayrton Senna din 1994 de pe circuitul de la San Marino, mai mulți piloți de Formula 1 și-au pierdut viața fie în timpul cursei, fie în teste sau în calificări. Iată cinci lucruri mai puțin cunoscute despre cei care și-au dat viața pe circuit:

1. Cifrele arată că 52 de piloți au murit conducând o mașină de Formula 1, fie în cadrul FIA World Championship, fie în afara acestui campionat.

2. 32 dintre aceștia au murit în timpul curselor de Grand Prix din week-end care au făcut parte din Campionatul Mondial, șapte în timpul sesiunilor de testare și doisprezece în timpul evenimentelor care nu fac parte din calendarul Formula 1.

NICIODATĂ să nu cumperi o mașină second-hand fără să verifici ASTA!

Nu ai ASTA în mașină mereu? AMENDĂ 525 DE LEI!

De ce nu trebuie să cumperi o mașină adusă din Germania – UN EXEMPLU PERFECT

3. Primul pilot care și-a pierdut viața a fost britanicul Cameron Earl, în anul 1952.

4. Pe primul loc, cu șapte decese înregistrate, este circuitul de la Indianapolis, din Statele Unite ale Americii. Primul pilot a murit aici în anul 1953 și ultimul în 1959.

5. Ca și naționalitate, cei mai mulți piloți morți sunt de origine britanică, 14 decese. Aceștia sunt urmați de americani cu 10 morți și de italieni cu 7.

BREAKING NEWS! O țară de lângă România interzice mașinile pe benzină și motorină!

Jumătate dintre șoferi fac această GREȘEALĂ ILEGALĂ! Tu o faci?

Veste proastă pentru toți românii care vor mașini ieftine!

Adaugă un comentariu