Ce ciudat! Atenienii au cele mai multe benzinării la parterul blocurilor

La noi în țară, legea interzice amplasarea benzinăriilor foarte aproape de spațiile locative. Totuși, în Atena, există zeci de stații de carburant chiar la parterul blocurilor.

În România, printr-un ordin al Ministerului Sănătății 536/97 se reglementează, printe altele, ca distanța minimă impusă între o statie de comercializare a carburantilor și un spatiu locativ, să fie de 15 metri, în vederea asigurării minimului de confort și siguranță a locatarilor.

Incredibil! Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Un român face grave acuzații unui lanț mare de benzinării: Mi-au vândut motorină cu apă’. Ce spune vânzătorul!

Există capitale în care majoritatea benzinăriilor sunt la parterul blocurilor. Acesta este și cazul Atenei, capitala Greciei, unde tot mai multe stații de carburant se află printre blocuri. Locuitorii capitalei elene nu par să fie deloc deranjați de amplasarea acestora.

E nesănătos să locuim foarte aproape de benzinării

Studiile arată că nu este doar periculos să locuiești lângă o benzinărie, ci și nesănătos. Aerul din imediata apropiere a unei benzinării este foarte poluat şi poate dăuna sănătăţii celor ce locuiesc la mai puţin de 50 m de o astfel de instalaţie, arată un studiu realizat în Spania.

Specialiştii afirmă că, din motive de protecţie a sănătăţii, între benzinărie şi locuinţe trebuie păstrată o distanţa minimă de 50 -100 de metri.

Simona Halep iubește mașinile. Ce super mașini are în garaj

Jandarmeria Română are CELE MAI TARI DACIA DUSTER DIN LUME! Galerie foto

Adaugă un comentariu

Articole similare