Noul concept electric Skoda iV va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva

Producătorul ceh se pregătește intens pentru Salonul Auto de la Geneva (5-17 martie 2019). Între timp, aceștia au prezentat două schițe ale conceptului 100% electric Skoda iV.

Autoturismul va fi un sedan coupe cu patru portiere și va utiliza platforma MEB (Modular Drive Matrix) a Grupului Volkswagen. Oficialii Skoda promit că anumite elemente de design ale noului concept vor fi împrumutate de modelele electrice de serie ce vor fi lansate până în la sfârșitul anului 2022.

Conceptul Skoda iV va rula pe jante de 22 de inchi optimizate din punct de vedere aerodinamic. Caroseria oferă un aspect atletic, iar garda la sol și diversele accente robuste înclină viitorul autoturism spre segmentul crossover-SUV.

Coupe-ul renunță la oglinzile standard în favoarea unor camere video, iar ușile au un aspect curat dat de lipsa mânerelor.

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Atât partea frontală cât și posteriorul beneficiază de o bandă cu lumini LED. De asemenea, literele logo-ul Skoda amplasat pe portbagaj vor fi iluminate cu LED-uri de culoare roșie.

Anul 2019 marchează intrarea brandului ceh în lumea electromobilității, la 124 de ani după ce compania a luat naștere. Primul model care va beneficia de noua tehnologie va fi Skoda Superb, ce va fi disponibil într-o versiune plug-in hybrid, timp în care se va lansa și varianta 100% electrică a lui Citigo.

Primele autoturisme electrice bazate pe platforma MEB vor fi prezentate în 2020, iar până în 2022, numărul acestora va ajunge la 10. În acest timp, producătorul de la Mladá Boleslav are în plan să investească două miliarde de euro în dezvoltarea sistemelor de propulsie alternativă.

Adaugă un comentariu