Un consilier PSD care conducea băut refuză să fie amendat: „Încerci cu mine de-astea?!”

Un video revoltător s-a viralizat ieri în Social Media, după ce a fost distribuit de Marian Godină. Filmat chiar de către un polițist, clipul surprinde un consilier PSD care reacționează ostil atunci când agenții Brigăzii Rutiere îl anunță că a parcat neregulamentar. Acesta le arată legitimația sa, emisă de Camera Deputaților, convins fiind că va scăpa de amendă.

Individul care se crede mai presus de lege este Lucian Rădulescu, consilier al deputatului PSD Prahova Laura Moagher. Deși comisese o contravenție, anume oprirea într-o zonă nepermisă, bărbatul și-a pierdut cumpătul când a auzit că va fi amendat. I-a trântit în brațe unuia dintre polițiști legitimația sa, care atestă faptul că este consilier PSD, probabil în încercarea de a-l intimida pe agent și de a scăpa basma curată.

Strategia sa nu a funcționat, după cum relatează IPJ Prahova, la solicitarea Observatorului Prahovean:

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Bărbatul din imagini, în vârstă de 45 de ani, a oprit neregulamentar pe raza localității Păulești, iar la intervenția echipajului de poliție, acesta a devenit recalcitrant, a adresat injurii, a înmânat documentele polițiștilor, după care a părăsit locul evenimentului.

Ulterior, acesta s-a prezentat cu autoturismul la sediul Postului de Poliție, unde a continuat să aibă un comportament neadecvat, iar în urma testării conducătorului cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul respirat.

În cauză au fost întocmite procese verbale de constatare a contravenției pentru oprire neregulamentară, conducere sub influența alcoolului, dar și pentru adresare de injurii și nerespectarea dispozițiilor polițiștilor, fiind aplicate amenzi în valoare de 2.875 lei și reținându-se permisul de conducere celui în cauză‘.

După viralizarea clipului, deputatul Laura Fulgeanu-Moagher a anunțat pe Facebook că nu va mai colabora cu Lucian Rădulescu: „Sunt consternată de modul în care a reacționat acesta în momentul în care a fost supus controlului în trafic, pe raza comunei prahovene Păulești, iar limbajul folosit și utilizarea legitimației de la Camera Deputaților sunt complet inacceptabile. Acest lucru trebuie evitat de către orice șofer oprit în trafic, la un control de rutină, cu atât mai mult de către o persoană care deține, temporar, o funcție într-o instituție de stat! Având în vedere situația precizată, am decis să închei orice colaborare cu domnul Lucian Rădulescu, începând chiar de astăzi!‘.

Deși a pierdut această funcție, Lucian Rădulescu rămâne un om influent în Ploiești. Acesta este director adjunct al CSM Ploiești și administrator al stadionului „Ilie Oană’, al Sălii Sporturilor Olimpia și al Hipodromului din Ploiești.

Comuna Păulești, județul PrahovaRomânia trebuie să se schimbe, iar astfel de cazuri să nu mai existe!Când ai legitimație de consilier la Camera Deputaților, ai impresia că legea nu e și pentru tine. Începi să arunci legitimația și să încerci să intimidezi. Doar că asta nu prea mai merge, sunt și polițiști care nu se tem.

Publicată de Marian Godina pe Marţi, 3 septembrie 2019

Adaugă un comentariu