Cu aceste DISPOZITIVE hoţii îţi sparg maşina. Cum poţi să te păzeşti

Trei cetățeni moldoveni și unul ucrainean au descoperit modalitatea prin care să intre într-un autoturism și să-l jefuiască, ziua în amiaza mare, în doar câteva minute.

CÂT COSTĂ BICICLETA PREȘEDINTELUI IOHANNIS! Nu te așteptai să acest preț!

De la 20 mai, DACĂ NU AI ASTA ÎN TALON, Poliția îți reține actele și numerele mașinii!

Hoții spărgeau mașinile folosind cu aparate de bruiaj. Aparatura electronică anihila de la distanță sistemul centralizat de închidere a ușilor, iar portierele rămâneau deschise fără ca proprietarul să știe.

TUPEU FĂRĂ LIMITE! A parca așa, apoi a plecat liniștită, dar NU SE AȘTEPTA LA CE A URMAT!

Echipa internațională de spărgători aciuată în România lucra după un plan extrem de simplu. Membrii grupării, numai bărbați cu vârste cuprinse între 45 de ani și 54 de ani, se plasau în locuri strategice în parcările centrelor comerciale. În momentul în care șoferul cobora de la volan și acționa, firesc, cu telecomanda, sistemul centralizat de închidere a ușilor, spărgătorii contracarau de la distanță cu ajutorul aparatului de bruiaj, un soi de cheie electrică. Așa, portierele rămâneau nu puteau fi închise și rămâneau deschise fără ca proprietarul să realizeze acest lucru.

În timp ce omul își făcea liniștit cumpărăturile, firește supravegheat atent de unul dintre bandiții care-l urmărea pas cu pas, ceilalți spărgătorii de mașini furau, ziua în amiaza mare, tot ce le cădea în mână. Cinci autoturisme au fost jefuite numai în parcările magazinelor cu aparatura de bruiaj, pagube de zeci de mii de lei.

Pentru a limita pe cât posibil asemenea atacuri ale spărgătorilor, polițistii le recomandă șoferilor:

Nu lăsaţi la vedere în autoturism bunuri de valoare: telefoane, laptopuri, poşete, genţi, sume de bani, indiferent cât de scurtă ar fi absenţa dumneavoastră din maşina;
Când părăsiţi autoturismul, verificaţi întotdeauna dacă aţi închis portierele!
Închideţi bine şi geamurile, indiferent că sunteţi în parcarea unui supermarket sau în parcarea din faţa blocului!
Evitaţi să lăsaţi în torpedoul maşinii actele dumneavostră sau ale autoturismului!

Adaugă un comentariu

Articole similare