Cum să cureți zăpada fără să te accidentezi

Anotimpul rece își intră în drepturi treptat, treptat, iar zăpada începe să își facă apariția. Și cum nămeții se vor aduna, iar tu trebuie să pleci cu mașina de acasă, am pregătit câteva sfaturi pentru a nu te accidenta.

Conform unor experți americani în traumatologie, anual, în perioada rece, se confruntă cu sute de accidentați din cauza zăpezii și a lopeții. Kara Smith de la Centrul de fitness de la Universitatea Loyola din Chicago spune că acțiunea de curățare a zăpezii cu lopata este echivalentă cu ridicările rapide de greutăți mari la sală. Pe scurt, vorbim despre fitness curat, iar orice sesiune de mișcare trebuie începută cu o scurtă încălzire.

Citește și: Sfaturi pentru iarna – Episodul 1 – Bateria si sistemul de incarcare

5 – 10 minute de încălzire sunt suficiente pentru a-ți dezgheța mușchii. Urmează apoi modul în care te îmbraci.

Efortul pe care îl produci pentru a scăpa de zăpadă va duce la creșterea temperaturii, iar purtarea hainelor în straturi te poate salva de o viitoare răceală. Estimează, în funcție de temperatura de afară, de câte haine ai nevoie.

Citește și: Sfaturi pentru iarna – Episodul 2 – Antigelul si sistemul de racire cu lichid al masinii

Cât despre lopată, specialiștii recomandă una mică și ușoară. Cei care au probleme cu spatele nu au ce căuta afară, iar ceilalți trebuie să știe că forța trebuie generată din mușchii picioarelor și nu din cei ai spatelui. Pe cât posibil, zăpada trebuie împinsă și nu ridicată.

Citește și: Sfaturi pentru iarna – Episodul 3 – Accesoriile pe care nu trebuie sa le uiti

Nu uita nici de pauze. 5 minute sunt suficiente, dar trebuie dedicate exercițiilor de stretching. La final amintim de hidratare. Pentru a rezista temperaturilor scăzute nu uita să consumi lichide. Doctorii îți spun să eviți cofeina și nicotina. Cât despre alcool nici nu poate fi vorba. Acesta predispune la îngheț și hipotermie.

Via | CSID

Cauta masina