Cum ți-ai putea reduce prețul la RCA și CASCO în mod legal?

Sătui să plătească bani grei pe CASCO și RCA, șoferii din România ar putea să scadă costul poliţei de asigurare cu până la 40%. Cum? Să accepte montarea pe maşină a unui dispozitiv electronic, care să le monitorizeze stilul de condus.

Acest dispozitiv este deja folosit de mai mulți ani în țările civilizate din Occident. Aplicația se cheama Telematics și cu ajutorul ei, șoferilor li se monitorizează comportamentul în trafic.

Cum funcționează?

De îndată ce este montat în maşină şi conectat la o sursă de electricitate, aparatul trimite companiei de asigurări informaţii despre cât timp conduce un şofer. Ba mai mult, asiguratorul află la ce ore merge mașina, pe unde, cât de des se depășește limita legală, cum se frânează de brusc sau la ce viteză se iau curbele. Un fel de Big Brother. Dacă acceptă provocarea, șoferii vor putea plăti cu până la 40% mai puțin pentru o asigurare.

ZECI DE MII DE MAȘINI DIN ROMÂNIA SUNT RECHEMATE!

De necrezut! Ce atitudine are Mircea Badea când este oprit în trafic de polițiști

„Sistemul va avea succes în cazul poliţelor CASCO. Cele RCA sunt deocamdată mult mai ieftine şi s-ar putea să nu se justifice costurile”, a explicat pentru adevarul.ro Mădălin Roşu, preşedintele Biroului Asigurătorilor Auto din România (BAAR)

Acesta a adăugat: “Vor fi mai multe produse de asigurare: plăteşti cum conduci sau plăteşti cât conduci – un fel de asigurare la număr de kilometri. Cu cât mergi mai mult sau eşti mai periculos la volan, cu atât poţi plăti mai mult”.

Cei care vor avea acces la datele obținute de Telematics vor fi companiile de asigurări. Datele cu pricina vor fi păstrate pe perioada determinată, aşa cum este ea prevăzută în contractul încheiat între compania de asigurări şi client. Rămâne de văzut când vor implementa sistemul cu pricina asiguratorii pe piața din România.

ROMÂNIA AR PUTEA FI OBLIGATĂ să introducă RESTRICȚII PENTRU MAȘINILE DIESEL în orașele mari!

Ce mașini poți cumpăra în aprilie de la ANAF

Ce MAȘINI BUNE poți să cumperi cu doar 5000 EURO!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu