Dacia Duster cu noul motor de 100 CP este disponibilă pe unele piețe. Iată prețurile!

În cadrul Salonului Auto de la Geneva, francezii au anunțat o nouă motorizare TCe de 1 litru, care avea să înlocuiască vechiul propulsor 0.9 TCe pentru noul Clio.

În urmă cu aproximativ o lună am aflat că acest nou motor își va găsi locul și la Dacia Duster. Astăzi am aflat prețul de pornire al versiunii Acces și veștile sunt cum nu se poate mai bune.

Configuratorul producătorului de la Mioveni afișează Dacia Duster la un preț incredibil pentru piața din Slovacia. Versiunea de bază pentru Dacia Duster în echiparea Acces dotată cu propulsorul 1.0 TCe de 100 CP are un preț de pornire de numai 9.990 de euro. Pentru acești bani clienții vor primi jante de tablă de 16 inchi, culoare albă pentru caroserie, tracțiune pe puntea față și o transmisie manuală cu cinci trepte.

De asemenea, clienții celui mai ieftin Duster din istorie vor mai primi și sistemul ABS cu asistență la frânarea de urgență (AFU), ESP, computer de bord, geamuri electrice față, asistent la pornirea din rampă, sistem de monitorizare a presiunii din pneuri precum și airbaguri frontale, laterale și cortină. Bancheta din spate beneficiază de sistemul Isofix, iar închiderea mașinii este centralizată.

Din punct de vedere tehnic noul motor are la bază propulsorul de 1,3 litri folosit deja în gama Renault și Dacia. Acesta înlocuieşte vechea motorizare de 1,6 litri SCe pe unele pieţe.

Noua unitate cu trei cilindri dezvoltă 100 CP şi un cuplu de 160 Nm. Francezii oferă și opțiunea dotării cu o transmisie automată X-Tronic pentru noul Clio. Noul propulsor resprectă normele Euro 6d-Temp și este capabil să ofere un consum combinat cuprins între 6,2 și 6,8 litri pentru Duster.

Din păcate, specificațiile de accelerație și de viteză ale acestui motor montat pe Dacia Duster nu sunt încă disponibile, dar pe Clio noul propulsor TCe 100 oferă o accelerație de la 0 la 100 km/h în 11,8 secunde, în timp ce viteza maximă este de 187 km/h.

 

Adaugă un comentariu