Dacia Lodgy sprijină creșterea natalității în Ungaria

Dacia Lodgy ar putea juca un rol esențial în creșterea natalității Ungariei, mașina românească bifând multe criterii dintr-un plan propus de premierul Viktor Orban.

În condițiile în care Ungaria se confruntă cu o rată a natalității tot mai scăzută, prim-ministrul Viktor Orban a prezentat un plan de acțiune pentru ajutorarea familiilor și, implicit, redresarea situației demografice. Printre măsurile propuse în proiect se numără acordarea unei alocații nerambursabile de 2,5 milioane de forinți (aproximativ 7.800 Euro) familiilor cu cel puțin trei copii care doresc să cumpere un autoturism nou cu șapte locuri.

Principala condiție pentru obținerea acestui beneficiu este ca suma alocată să reprezinte maximum 50% din prețul total al mașinii, cealaltă jumătate fiind acoperită de cumpărător.

Publicația maghiară penzcentrum.hu a studiat piața auto pentru a găsi modelul ideal de mașină, astfel încât alocația acordată de Guvern să fie cât mai mare, dar cetățeanul să nu plătească o sumă exorbitantă din propriul buzunar. De asemenea, ideal este ca prețul autoturismului să nu depășească 5 milioane de forinți (aproximativ 15.700 Euro), pentru ca alocația să acopere jumătate din el.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Pe baza acestor criterii, Penzcentrum le recomandă cetățenilor ungari să aleagă Dacia Lodgy Ambiance. Cu dotări minime, acest model costă în jur de 3,5 milioane de forinți (11.000 de Euro), ceea ce înseamnă că alocația acoperă lejer 50% din prețul mașinii.

Pentru cumpărătorii care își doresc accesorizare superioară, publicația propune varianta Dacia Lodgy Stepway Blue diesel, care costă aproape 5,2 milioane de forinți (16.300 de Euro). Deși sprijinul financiar al Guvernului nu ar reuși să acopere jumătate din preț, valoarea nu este depășită cu mult.

Presa maghiară scrie că măsurile propuse de Viktor Orban pentru creșterea natalității ar putea intra în vigoare începând din luna iulie a acestui an.

Adaugă un comentariu