Dacii din trecut cu design din viitor: experimente pe Logan și Sandero

De când am văzut conceptul primei Dacii electrice din istorie, am început să vedem elemente sale de design și pe alte modele din gamă. Chiar și pe cele ieșite din producție de ani buni. Cum așa?.

Citește și:

Dacia Duster așa cum nu l-ai văzut niciodată

Primul test serios cu Lada Vesta SW Cross: are ceva în plus față de Dacia?

Dacia Duster 1.3 TCe 4×4: DUSTERoidul

Noua Dacia Sandero – tot ce trebuie să știi

Un jurnalist englez se întreabă dacă ați plăti 16.000 € pentru o Dacia care să arate așa

Primăvara electrică la Dacia este pe cale să înceapă, cu modelul al cărui nume sugerează fix asta: Spring. Este imposibil să nu o fi văzut până acum, însă, ca sursă de reîmprospătare, lăsăm aici un link către materialul dedicat.

Este imposibil și să uităm elementele de design ale conceptului prezentat. Elemente care vor ajunge atât pe modelul de serie al primei Dacii electrice, cât și pe alte modele viitoare din gamă — precum Sandero. Semnătura luminoasă a stopurilor lui Spring vor deveni un element distinctiv al brandului Dacia, au spus oficialii.

Plecând de la sintagma „element distinctiv’, am deschis PowerPaintul și am „împrumutat’ atât partea frontală, cât și stopurile lui Spring și le-am alipit primelor generații Logan și Sandero.

Nu știm unde am vrut să ajungem cu asta, dar concluzia pe care am tras-o în urma experimentului este că Daciei îi stă bine cu fața asta. Chiar și atunci când vorbești de un model vechi de peste 10 ani.

Dacă în cazul lui Logan stopurile lui Spring sunt în dezacord mai ceva ca un tatuaj cu fleur-de-lis pe ceafa unui lăutar, Sandero se dovedește a fi un bun „subiect’ atât pentru blocurile optice spate cât și pentru întreaga parte frontală a lui Spring.

Ne așteptăm ca următoarea Dacie Sandero să fie mai elegantă chiar decât generația actuală, însă o versiune Stepway cu față de Spring? Să fie primit!

P.S.: așa cum indică și ștampila din imaginile de mai sus, capodoperele aparțin publicației Auto Bild. Ar fi păcat să le pui altundeva fără să dai link către sursă, sau fără aprobarea în scris a redacției. 

Adaugă un comentariu