Memento: ce modificări suferă un Logan ca să ajungă la 500 CP (VIDEO)

Sunt multe de spus despre drumul pe care îl parcurge o Dacia Logan până la 500 de cai-putere, iar clipul acesta încearcă să-i spună povestea.

Citește și:

Coronavirus: unde poți merge cu mașina, ce completezi în declarație, ce faci cu permisul expirat

Un tren a spulberat o mașină în județul Buzău. Ce a urmat a surprins autoritățile

Golf pierde titlul de bestseller VW. Iată noua vedetă în vânzări de la Volkswagen

Nu există foarte multe motive logice să îndeși 500 de cai-putere sub capota unui Logan, din atât de multe puncte de vedere. Însă e nevoie de un om cu o dorință ca acest lucru să se împlinească.

Omul cu dorința este, în cazul acesta, Mihai, proprietarul acestui Logan care și-a dorit o mașină prin care să inspire. Așa că a început să meșterească la mașină imediat ce și-a cumpărat-o, cu intenția de a scoate tot ce-i mai bun din berlina autohtonă.

Cu motorul inițial (1,6 litri, 16v) a ajuns la 157 de cai-putere și s-a plafonat. Lumea i-a spus că mai bine nu poate să facă cu motorul acesta. Urmarea naturală a fost, firește, adoptarea unei unități de 2,0 litri de pe Renault Megane II RS. În standard, aceasta vine cu 225 de cai-putere și 300 de Newtoni-metru. Și se poate „lucra’ bine pe el.

Spre exemplu, în cazul acestui Logan alb, puterea (la roată) poate ajunge și la 550 de cai-putere, în condiții ideale. Altfel, la momentul filmării acestui clip, mașina ajunsese la 411 cai-putere la roată, dar hrănit cu combustibil mai bogat în cifră octanică (primește și etanol) și o presiune mai bună în turbină, a ajuns și la 486 de cai-putere și 552 de Newtoni-metru.

Sigur, montarea unei turbine mai mari nu este suficient pentru obținerea unei așa performanțe. De fapt, lista este atât de lungă încât e mai simplu să spunem așa: nu mai există mai nimic standard sub capota acestui Logan.

Nu știm performanțele 0-100 km/h — dar atâția cai-putere pe puntea față nu ajută la demarajul de pe loc — însă la 210 km/h abia întinde treapta a cincea (din șase).

Este această Dacie Logan un sleeper perfect? Noi nu știm alta care să ascundă eficient atât de mulți cai-putere. Ne-am amintit și de Loganul RS din Egipt, care are 300 de cai-putere dar și arată ca și cum ar avea 300 de cai-putere.

 

Adaugă un comentariu