Dacia Sandero, pe podiumul celor mai înmatriculate mașini în Europa

Dacia a înregistrat cea mai mare creștere dintre toți producătorii auto la capitolul înmatriculări în Uniunea Europeană, în primele 5 luni ale anului. Un factor care a contribuit decisiv la această performanță este succesul modelului Dacia Sandero, care a devenit a treia cea mai înmatriculată mașină de pe continent, în luna mai.

Aproximativ 1,44 milioane de mașini noi au fost înmatriculate în Europa în luna mai. Se constată astfel o scădere de 0,2% față de mai 2018, la acest capitol.

Dintre modelele românești înscrise în circulație, Dacia Sandero a avut parte de cel mai mare succes. Cu 22.234 unități înmatriculate în luna respectivă, mașina fabricată la Mioveni se clasează pe locul 3 în topul european, înregistrând o creștere de 3,3% față de mai 2018.

 

Citește și:

ŢEPE URIAȘE cu maşini SECOND din Germania! Citeşte ca să nu plângi după BANI în arestul Poliţiei

CEA MAI TRISTĂ VESTE: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher!

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

Milioane de ŞOFERI fericiți! Se dă LEGE pentru ieftinirea benzinei! De când se aplică

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

Campion în acest clasament este VW Golf, care a fost înmatriculat în 35.972 de exemplare – o scădere de 11,8% față de aceeași lună a anului trecut.

Medalia de argint îi revine lui Renault Clio: 32.803 astfel de unități au fost înscrise în circulație. În acest caz, vorbim despre o creștere de 3,2% față de mai 2018.

Alt autoturism românesc care a prins podiumul luna trecută este Dacia Duster. SUV-ul construit la Mioveni a fost înmatriculat în 20.542 de unități, urcând astfel pe locul 9 în top. Creșterea față de mai 2018 este de 21,6%.

În primele cinci luni ale anului, Dacia a atins valoarea de 256.806 mașini înmatriculate în Uniunea Europeană, cu 11,7% mai mult decât în aceeași perioadă din 2018. Aceasta este cea mai mare creștere procentuală înregistrată de vreun constructor auto prezent în Top 20.

Adaugă un comentariu