Decontarea directă RCA se extinde

Şoferii pot să îşi repare maşina cu propria asigurare RCA. Doar dacă la reînnoirea poliţei aceştia au optat pentru clauza de decontare directă. Este drept, au de plătit ceva mai mult, dar astfel, în cazul unui accident şoferii îşi pot repara maşina mult mai rapid.

Rușine! Mașină unicat în lume, primită CADOU și lăsată de izbeliște!

Vrei să înmatriculezi o mașină în Bulgaria? Uite cum au luat ȚEAPĂ mii de români!

Numărul celor care au cumpărat clauza de decontare directă s-a dublat în martie anul acesta. În primul trimestru, erau în vigoare peste 130 .000 de clauze, de două ori mai multe faţă de sfârşitul anului 2017.

Românii au încălcat legea FĂRĂ să știe! Uite ce au făcut și ce vor păți!

Pentru o poliţă RCA anuală cu decontare directă, se plăteşte în plus în funcţie de perioada de valabilitate a poliţei, în medie cu 90 de lei mai mult.

Clauza de decontare este necesară pentru că nu toţi asiguratorii sunt de încredere, spun specialiştii. În acest fel, clientul va avea asigurarea că dauna va fi despăgubită.

Sursa: digi24.ro

Acest nou produs de asigurare, și anume, RCA cu decontare directă, transformă simpla poliţă RCA într-o asigurare ­tip CASCO, parţială. Pentru asta, pe lângă prețul RCA se percepe o taxă în plus.

Astfel, în cazul în care un şofer a cumpărat şi opţiunea „decontare directă, și  este lovit de un alt şofer, reparaţia maşinii sale nu va fi plătită de asigurătorul şoferului vinovat, ci de propriul asigurător. Abia ulterior, cele două firme se vor regla între ele. Faţă de CASCO, preţul unui RCA cu opţiunea „decontare directă este de câteva ori mai redus.

Prețurile nu diferă mult de la o firmă la alta. De exemplu, pentru un șofer de 39 de ani, cu o mașină cu capacitate de 2 l și care nu a avut accidente în ultimii 4 ani,  la Asirom, RCA simplu costă 863 de lei, iar cu decontare directă, costă 915 lei. La Allianz Țiriac prețurile sunt de 898, respectiv, 986 de lei s.a.m.d.

Adaugă un comentariu