Noi probleme pentru Audi – motoarele V6 TDI sunt vizate de autoritățile germane

Scandalul Dieselgate pare să fie mai departe de sfârșit ca oricând pentru producătorul din Ingolstadt. Autoritățile germane au descoperit patru dispozitive de trișare a emisiilor în cadrul motoarelor 3.0 V6 TDI.

Conform unor anchete realizate de publicațiile germane Bayerischen Rundfunk și Handelsblatt, Audi a utilizat până la patru soft-uri modificate, care le-au permis să obțină emisii mai mici în timpul testelor oficiale decât în cazul condițiilor normale de rulare.

Citește și:

Cum a vrut şoferiţă din Prahova să-i fraierească pe polițiștii care o amendau!

Fă ASTA să-ți răcești rapid mașina încinsă de soare! Durează 2 minute

 

Autoturismele ce utilizau dispozitivele pentru trucarea emisiilor au fost produse de Audi până la începutul anului 2018, ceea ce face acuzațiile aduse companiei germane să fie cu atât mai grave, deoarece inițialul scandal Dieselgate, care a scos la iveală problemele emisiilor în cazul mașinilor produse de Volkswagen se petrecea cu doi ani în urmă.

Doar în Germania, peste 200.000 de autoturisme Audi cu motoare V6 TDI au fost rechemate în service în ianuarie 2019. Ministerul transporturilor din Germania a descoperit o funcție ilegală în cadrul sistemului de preîncălzire a motorului (Motoraufwärmfunktion).

Interesant este că trei dintre cele patru dispozitive de trișare a emisiilor nu au fost considerate ilegale, dar concluziile raportului efectuat de publicațiile germane a concluzionat că facilitau funcții ce permiteau manipularea emisiilor. Cele trei dispozitive au fost eliminate în timpul rechemării in service.

Printre cele câteva zeci de mii de documente interne de la Audi pe care reporterii germani le-au investigat, un e-mail trimis în data de 16 mai 2003 de către un manager dezvoltare software le-a captat în mod special atenția.

Practic, mesajul trimis de angajat reprezintă o poezie, iar titlul acesteia este “Defeat device”. Conținutul este exploziv, iar o traducere în limba română a primelor versuri ar putea fi următoarea: “Dispozitiv de trucare, vino la mine! Ne vom juca minunat împreună!”. În continuare, angajatul își linișește superiorii asigurându-i că acest dispozitiv va fi imposibil de detectat de autorități.

 

Adaugă un comentariu