Dog Mode: Noua funcție Tesla îți protejează cățelul și geamurile mașinii

Dog Mode, noua funcție Tesla, vine în sprijinul șoferilor care călătoresc cu animalul de companie și care, uneori, sunt nevoiți să-l lase pe acesta singur în mașină. Disponibilă sub formă de software update, opțiunea joacă pe două fronturi: protejează și patrupedul, dar și geamurile mașinii – veți înțelege imediat în ce sens.

Mulțumită opțiunii Dog Mode, sistemul de climatizare rămâne activ chiar și după ce șoferul părăsește mașina, temperatura fiind astfel menținută la nivel optim. Funcția este deosebit de utilă în condiții meteo extreme, cum ar fi pe timp de caniculă, când animalele s-ar sufoca pur și simplu în habitaclu.

Dacă nivelul bateriei mașinii scade sub 20% în acest timp, șoferul este alertat printr-o notificare pe smartphone, pentru a se grăbi înapoi la vehicul.

Dog Mode nu intenționează să îți protejeze doar cățelul, ci și geamurile mașinii. Pietonii care observă un animal „abandonat’ în mașină, cu geamurile închise, pot concluziona că viața acestuia este în pericol. Cu atât mai mult cu cât autoturismele electrice nu produc zgomot, deci este aproape imposibil să îți dai seama dacă sunt sau nu pornite ori dacă funcționează sau nu aerul condiționat. Cu cele mai bune intenții, trecătorii ar putea sparge un geam pentru a elibera patrupedul.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Tesla speră să evite acest lucru cu ajutorul display-ului multimedia din bord. Odată activat, „Dog Mode’ va afișa mesajul: „Stăpânul meu se va întoarce curând. Nu-ți face griji! Aerul condiționat este pornit, ia temperatura este de…’.

Totuși, cât de eficient este display-ul, în acest caz? Oare câți dintre trecătorii îngrijorați chiar vor privi înspre ecran, pentru a recepta mesajul și a se liniști? Un utilizator Twitter propune o schimbare utilă: „Cred că fontul trebuie să fie mai mare, altfel unii trecători tot vor sparge geamurile!’. Nimeni altul decât Elon Musk i-a răspuns prompt: „Updating…’, sugerând că i se pare într-adevăr o idee bună și că va fi implementată.

Tesla nu este singurul constructor auto care se gândește serios la bunăstarea animalelor de companie. Recent, Ford a dezvăluit că noul Focus Wagon a fost proiectat cu ajutorul unui cățel.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Tesla

Adaugă un comentariu