Facelift axat pe digitalizare și sportivitate pentru cea de-a patra generație Audi A3. Plus oportunități de personalizare.

Schimbare de substanță, nu formală – cam așa ar putea fi descrisă cât ai zice „Audi' esența modernizării prin care a trecut recent seria de clasă compactă a mărcii din Ingolstadt. Înnoirea este clar vizibilă, deși mai nimic din formele elementelor de caroserie nu a fost retușat. Adoptarea de numeroase elemente și materiale noi, însoțită de extinderea posibilităților de echipare au avut un cuvânt greu de spus.

Masca frontală în stil singleframe hexagonal, acum fără contur, are proporții noi, fiind vizibil mai joasă și mai largă. Forma sa domină partea din față și, alături de prizele de aer laterale mari, incisive, exprimă elocvent caracterul sportiv al seriei Audi A3. Modificările aduse la partea din spate urmăresc aceeași idee: Audi A3 Sportback, având o bară de protecție redesenată și un difuzor aerodinamic evidențiat, poartă amprenta dinamismului. Elementele de design sport-avansate vizibile la exteriorul versiunilor Audi A3 S line au și rol aerodinamic marcant, fiind inspirate de ale modelelor RS. Noile culori exterioare District Green, Ascari Blue și Progressive Red subliniază cu subtilitate factorul înnoirii și accentul pus acum pe personalizarea mașinii.

Personalizare înseamnă inclusiv că ai de ales între patru semnături luminoase pentru luminile de rulare pe timp de zi. Modulele de câte 24 de pixeli care blocurile de surse DRL din componența noilor faruri LED și Matrix LED sunt acum dispuse pe trei rânduri spre marginea superioară a carcasei. Acum este posibilă selecția dintre patru semnături digitale de iluminare DRL prin intermediul sistemului multimedia MMI. “Acest lucru oferă clienților noștri un grad mai mare de personalizare. Aceștia își pot schimba expresia automobilului în orice moment. Semnăturile interpretează încrederea în sine și agilitatea în moduri diferite”, declară Cesar Muntada, Head of Design Light Experience la AUDI AG.

Formele elementelor de design interior au căpătat o notă în plus de incisivitate pentru a se armoniza cu noile detalii vizibile la exterior. Echipamentul standard a fost extins semnificativ: pe lângă volanul îmbrăcat în piele cu trei spițe având configuarție „Multifunctional Plus', echipamentul standard include aer condiționat automat, pachet de lumină ambientală și cotieră centrală față.

Consola centrală a fost reproiectată și a primit un nou finisaj. Mânerele interioare ale ușilor prezintă și un nou finisaj cu efect. Pe lângă suporturile pentru pahare, consola centrală include standard o cotieră integrată, care poate fi mutată în față sau în spate și înclinată. Schimbătorul de viteze compact, care poate fi folosit pentru a accesa comod funcțiile de bază ale transmisiei S tronic, se prezintă, de asemenea, într-un nou design.

Iluminatul interior, inclus ca standard, adaugă accente ușilor și zonelor pentru picioare. Elemente de iluminare suplimentare disponibile opțional. Treizeci de culori sunt selectabile prin intermediul MMI, permițând un grad ridicat de personalizare. Difuzoarele mari pentru noul sistem de sunet Sonos sunt situate în partea inferioară a ușilor, oferind o experiență de ascultare captivantă cu sunet 3D.

Două tipuri de elemente decorative din materiale textile sunt, de asemenea, noi la Audi A3: o țesătură cu structură tehnică realizată 100% din poliester reciclat și materialul din microfibră Dinamica. Pe lângă utilizarea ca încrustație decorativă, Dinamica servește ca husă pentru scaun și ornează panourile ușilor în unele pachete interioare. Arată și se simte ca piele de căprioară, dar constă din poliester reciclat în procente.

Audi A3 este mai digitalizat și conectat ca niciodată datorită numeroaselor servicii dedicate, funcțiilor la cerere și unui magazin pentru aplicații. În plus față de radioul digital DAB+ și afișajul tactil de 10,1 inchi, Audi virtual cockpit include și un încărcător inductiv pentru smartphone în dotarea standard. Pe lângă cele două porturi de încărcare USB C frontale din consola centrală, există două porturi suplimentare în spate ca standard.

Alte elemente opționale includ navigarea MMI plus, împreună cu portofoliul complet de conectare și accesul la magazinul de aplicații, care permite șoferului să folosească o gamă largă de aplicații pe ecranul vehiculului. Datorită magazinului încorporat, clienții pot accesa direct și intuitiv aplicațiile populare ale unor terțe părți prin intermediul ecranului tactil MMI prin intermediul unei legături de date din vehicul. Aplicațiile selectate sunt instalate în sistemul de infotainment al lui A3 – fără a face un ocol prin intermediul smartphone-ului utilizatorului. De asemenea, utilizatorii pot interacționa cu aplicațiile lor prin comandă vocală. În plus, Amazon Alexa poate fi folosit pentru a transmite muzică în flux, precum și pentru a opera dispozitive inteligente de acasă.

Noutate importantă: funcțiile la cerere asigură un grad ridicat de flexibilitate pentru utilizator. Un total de cinci funcții individuale de infotainment și confort pot fi adăugate online prin aplicația myAudi, oricând după ce vehiculul a fost achiziționat. Pe lângă navigația MMI plus, inclusiv serviciile Audi connect, Audi A3 poate fi actualizat cu interfața pentru smartphone, care integrează smartphone-urile iOS și Android în sistemul MMI prin Apple CarPlay sau Android Auto. De asemenea, sunt disponibile controlul adaptiv al vitezei, asistența pentru faza lungă și capacitatea de a extinde sistemul standard de aer condiționat automat cu climatizare confort în două zone. Toate funcțiile pot fi rezervate pentru o lună, șase luni, un an, trei ani sau permanent, în funcție de nevoile individuale ale clientului. Dacă, de exemplu, este planificată o vacanță lungă cu A3, navigația și asistentul adaptiv de croazieră sunt completări utile – pentru călătorii relaxate pe porțiuni lungi de autostradă și ghidare direcționată în zone necunoscute.

taguri
Adaugă un comentariu