Oficial: acesta este noul Audi A3 Sedan

Audi dezvăluie imagini și informații oficiale cu noua limuzină A3 Sedan, care debutează cu două motorizări, interior tehnologizat și un preț de pornire (în Germania) de aproape 28.000 de euro.

Citește și:

ABT a lansat RS6-R și RS7-R. Două Audi pe cât de frumoase pe atât de puternice (VIDEO)

Audi S8, limuzina vârf-de-gamă din Ingolstadt, ajunge și în România

Audi RS7 are un preț tentant (pentru segmentul său) în România

Cel mai performant SUV Audi al momentului ajunge în România. Iată prețul de pornire

Volkswagen și Audi: mesaj important prin modificarea logourilor (VIDEO)

După ce am făcut cunoștință cu noua generație A3 Sportback la începutul acestei primăveri, Audi ne prezintă acum versiunea mai elegantă a compactei premium: A3 Sedan.

Mini-limuzina A3 este mai lungă nu doar decât versiunea hatchback, dar și decât Sedanul de generație anterioară: acum măsoară 4,5 m lungime, 1,82 m lățime și 1,43 m înălțime. În ciuda creșterii în dimensiuni, ampatamentul a rămas identic cu cel al generației anterioare (2,64 m) ceea ce de regulă înseamnă că nici spațiul interior nu a suferit modificări între timp. Portbagajul și-a păstrat, la rândul său, valoarea de 425 l.

Se numește Sedan, însă formele pe care designerii Audi le-au creat pentru A3-ul cu patru uși aduce mai degrabă cu un coupe în patru uși — se prezintă ca un rival puternic pentru Mercedes-Benz CLA.

La interior, Audi A3 Sedan poate fi oferit cu sistem de infotainment de 10,1 inci, instrumentar de bord digital cu diagonală de 10,25 inci (sau, opțional, de 12,3 inci). Pe partea de conectivitate, A3 Sedan oferă Apple CarPlay și Android Auto, dar și servicii precum Audi Connect sau Car-To-X (o tehnologie lăudată de Euro NCAP). Asistenții electronici de siguranță activă sunt regăsiți pe lista de dotări disponibilă pentru A3 Sedan: frânare automată de urgență, avertizare la părăsirea benzii, Park Assist, Cross-Traffic Alert, Exit Warnings și Lane Change Assist se numără printre aceștia.

Pe partea de motorizări, A3 Sedan debutează cu o ofertă pe benzină și una diesel. 35 TDI este reprezentat de o unitate de 2,0 litri, cu 150 CP, asociat unei transmisii automate cu șapte trepte. 35 TFSI are la bază un motor de 1,5 litri, cu 150 CP, și este oferit atât cu manuală în șase trepte cât și cu automată în șapte trepte (și sistem mild hybrid la 48 V). Lista de motorizări va fi completată ulterior cu o unitate 30 TFSI pe benzină (trei cilindri, 1,0 litri) cu 110 CP și cu un diesel de 2,0 litri cu 116 CP.

Prețul anunțat pentru A3 Sedan în Germania este de 27.700 € (30 TFSI), respectiv 29.800 € (35 TFSI). A3 Sedan va fi disponibil la precomandă cât de curând.

Adaugă un comentariu