Fernando Alonso se retrage din Formula 1 după acest sezon

Pilotul iberic Fernando Alonso se retrage din Formula 1 după finalul sezonului curent.

Daniel Ricciardo părăsește echipa Red Bull la finalul sezonului

Alonso a declarat că este timpul să facă o schimbare în viața sa după 17 ani în acest sport uimitor. El vrea să meargă mai departe, fără a preciza în ce direcție, dar dorește să le mulțumească tuturor celor care l-au ajutat să obțină rezultatele din cariera sa.

Echipa îi respectă decizia și îi transmite mulțumiri pentru eforturile sale. Zak Brown, șeful echipei, consideră că Alonso este în cea mai bună formă din întreaga carieră, dar păstrează legătura cu spaniolul pentru un dialog cinstit și sincer.

Fernando Alonso se poate mândri cu două titluri în Formula 1, obținute în 2005 și 2006, pe vremea când concura cu Renault. Ulterior, a fost din nou aproape de victorie odată ce a trecut la Ferrari, însă eforturile sale nu s-au materializat nici cu Scuderia din Maranello.

Cariera lui Fernando Alonso a început la Minardi în 2001, iar spaniolul a trecut apoi la Renault și la McLaren, după care s-a întors la francezi pentru două sezoane. Au urmat cinci sezoane la Ferrari și întoarcerea la McLaren.

Pilotul spaniol în vârstă de 37 de ani va continua să concureze cu McLaren până la finalul sezonului 2018. Înlocuitorul său nu a fost anunțat și nici nu și-a dezvăluit planurile pentru următorul sezon.

Din moment ce ibericul a concurat în Le Mans anul acesta la volanul unui prototip LMP1 de la Toyota și a alergat și cu un monopost la Indy 500, unii sunt de părere că Fernando Alonso se pregătește să încerce din nou să obțină ‘coroana triplă’ a sportului cu motor.

Aceasta a fost obținută pentru prima dată de Graham Hill, iar britanicul este singurul care se poate mândri cu o asemenea reușită. El a câștigat Marele Premiu al statului Monaco în 1963, 1965, 1965, 1968 și 1969, cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1972 și a câștigat și la Indianapolis 500 în 1966. Fernando Alonso se declara interesat de a-i egala reușita în viitor, dar lucrurile sunt mai complicate la nivelul actual al sportului cu motor, fiind dificil să concurezi în aceste discipline la cel mai înalt nivel.

Casca lui Ayrton Senna este de vânzare: valorează peste 100.000 de dolari

Mit sau adevăr? O mașină de Formula 1 ar putea merge invers printr-un tunel

Formula 1 renunță la fetele de pe grila de start

Adaugă un comentariu