Încă o electrică pe piață: Fisker Ocean are funcție de karaoke și autonomie de 480 km

Fisker revine pe piață cu un nou model electric. Iată tot ce știm despre Ocean, SUV-ul electric american cu acoperiș solar.

Citește și:

Va trebui să mai așteptăm pentru prima Dacie electrică, spun oficialii Renault

Turcia a creat o electrică SF: interior digitalizat și asistent de drum holografic

YoYo este prima mașină electrică fabricată la… imprimantă 3D. Cât costă și ce promite

Record mondial: Cel mai lung drum parcurs cu mașina electrică

După o serie de imagini-teaser, noul Fisker Ocean a debutat oficial, înainte de prezentarea sa în cadrul CES 2020 de la Las Vegas. Detaliile tehnice nu sunt complete încă, dar iată ce am învățat până acum: Fisker Ocean este un SUV electric compact care poate găzdui până la cinci pasageri, dispune de un acoperiș solar retractabil și vine cu o funcție pentru karaoke.

Dar să ne întoarcem la cifrele care descriu cel mai bine o electrică: Ocean se folosește de o baterie cu capacitate de încărcare de 80 de kWh și poate parcurge, cu un singur plin, până la 482 de kilometri. Nu știm ce resurse de putere și cuplu are motorul electric, însă Fisker a precizat că Ocean se laudă cu un sprint 0-100 km/h de 2,9 secunde. SUV-ul este disponibil și cu tracțiune integrală.

fisker ocean 2021

La interior, bordul este minimalist – consola centrală are doar cinci butoane analogice, cu funcții de control pentru ventilație, climatizare, sistemul audio. Atât interfața sistemului de infotainment cât și instrumentarul de bord sunt reprezentate de ecrane; în pachetul de oferte pentru Fisker Ocean este inclus și un Head-Up Display. Nu s-au făcut mențiuni despre abilitățile de condus autonom ale lui Ocean, însă este improbabil ca noul intrat pe piața electricelor să posede mai puține tehnologii decât cele deja existente în modelele rivale (Tesla Model Y și Ford Mustang Mach-E fiind doi dintre cei mai de seamă).

fisker ocean 2021

Fisker va fi disponibil la vânzare începând cu 2021, cu un preț de pornire (în SUA) de 37.499 $. Producătorul american va oferi posibililor clienți și posibilitatea achiziționării unui abonament (379 $/lună) prin care aceștia pot folosi un Ocean – fără a-l achiziționa – pentru până la 48.000 de kilometri/an.

Adaugă un comentariu