Tesla Model Y a debutat oficial: iată tot ce trebuie să știi despre el!

Tesla Model Y este cel de-al patrulea model din gama producătorului american, iar reprezentanții companiei au publicat pe internet detaliile tehnice ale acestuia și o galerie foto oficială.

Model Y este construit pe platforma lui Model 3 și împrumută mai multe elemente de la cel mai accesibil automobil semnat Tesla. Toate versiunile lui Model Y sunt oferiet cu jante de 18 sau de 19 inchi, dar versiunea de top vine cu jante de 20 inchi.

Pe lângă platforma tehnică de Model 3, Model Y a preluat și ecranul tactil cu diagonală de 15 inchi a acestuia, precum și plafonul panoramic din sticlă și sistemul audio. Datorită alegerii unei caroserii de crossover, Tesla Model Y are un interior mai spațios decât Model 3, iar cei care îl cumpără pot să aleagă și o versiune cu șapte locuri.

Citește și:

Taxa auto – Când intră în vigoare și cine trebuie să o plătească?

Noi reguli pentru transportul în comun: călătorii „urât mirositori vor fi amendați

Salonul Auto de la Geneva 2019 – Cele mai spectaculoase mașini

Rabla Plus 2019 – Până când trebuie depuse cererile de înscriere în program

Primul serviciu românesc de car sharing între persoane fizice

 

În materie de sisteme de siguranță, Model Y primește totul de la Model 3, deci are frânare autonomă de urgență, avertizare la colizuni iminente și sistem de monitorizare a unghiului mort.

Tesla Model Y va putea fi comandat în patru versiuni, dintre care două sunt reprezentate de varianta cu autonomie mărită, estimată la 280 (450 km), respectiv 300 de mile (485 km) potrivit normelor EPA. Acestea din urmă sunt mai stricte decât cele aplicate în Europa, iar rezultatele obținute sunt mai apropiate  de realitate, dar mai mici în materie de valori absolute. Cea mai mică autonomie o are versiunea standard, adică 230 de mile (370 km), pe când modelul Performance, cel mai rapid din gamă, anunță tot 280 de mile estiamte conform EPA, adică 450 km.

Nu vă faceți prea curând planuri pentru a achiziționa noul Tesla Model Y, deoarece debutul său pe piața din Europa ar putea să aibă loc abia în 2021. Varianta cea mai ieftină este așteptată să sosească abia în 2022, dar practica ne-a arătat că estimările Tesla privind lansările nu se potrivesc cu anunțurile inițiale.

Dacă judecăm după ce se întâmplă cu Model 3, abia prin 2023 ați avea o șansă reală să primiți un Model Y comandat în Europa în orice specificație. Până atunci, sperăm ca Tesla să deschidă o reprezentanță și în România, ca să fie posibilă achiziția acestor modele și prin programul Rabla, respectiv Rabla Plus.

Adaugă un comentariu