Ford Mondeo – Detalii complete despre noua generatie

In cadrul unei transmisii live, cativa oficiali Ford au dezbracat de secrete noua generatie a lui Mondeo, model care va fi disponibil in Europa incepand cu aceasta toamna.

Daca exteriorul lui Ford Mondeo a putut fi admirat inca de acum cateva saptamani, la interior, modelul de clasa medie al americanilor vine cu o serie de accesorii si gadget-uri demne de clasa premium.

 

Ford Mondeo – Dotari si tehnologie

Pentru inceput amintim scaunele cu reglaje pe 10 directii, incalzite si masaj, volanul incalzit si reglabil cu functie de memorie si generatia a doua a sistemului SYNC. De asemenea, noul Mondeo va sosi cu un sistem electric de asistare a directiei cu trei moduri: Comfort, Normal si Sport. Asa cum era de asteptat, aceste moduri nu vor modifica doar raspunsul directiei ci si pe cel al suspensiilor.

Consola centrala a noului Mondeo este acum dominata de un ecran tactil de 8 inch cu ajutorul caruia pasagerii si soferul pot interactiona cu sistemul SYNC.

In dreptul sistemelor de siguranta, Ford Mondeo se lauda cu tehnologia Pre-Collision Assist echipata cu Pedestrian Detection si Active Braking. Astfel, Mondeo va fi capabil sa detecteze pietonii care traverseaza strada, dar va putea evita si un impact iminent la viteze de pana la 80 km/h. In prima faza sistemul va avertiza soferul, iar daca acesta nu va lua masuri, tehnologia implementata de Ford va trece la comanda masinii si va frana automat.

Citeste si: Ford Mondeo a poposit in Romania

Tot la captiolul tehnologie trebuie sa amintim si de asistentul la parcare. Acesta este capabil sa realizeze si o garare cu spatele, nu doar o parcare paralele. Ca si pana acum, soferul va manevra doar pedalele si schimbatorul, directia fiind controlata de acest asistent.

Tot in categoria premierlor din gama Ford amintim si prezenta blcurilor optice si a stopurilor cu tehnologie LED.

 

Ford Mondeo – Motorizari

Noua generatie a lui Ford Mondeo va sosi alaturi de o gama variata de motoare diesel si pe benzina. Pentru inceput, Ford va oferi propulsorul de 1,5 litri EcoBoost de 160 CP, produs la Craiova, si pe cel de 2,0 litri EcoBoost de 203 sau 240 CP. Anul viitor, Ford va sosi si cu 1,0 EcoBoost de 125 CP.

Trecem acum la lista motorizarilor diesel. In prima faza, noul Mondeo va veni cu noua unitate dieseld e 2,0 litri TDCI capabila sa ofere 150, respectiv 180 CP. In plus, Ford a anuntat si un propulsor de 1,6 litri care se va alatura gamei de dieseluri.

In 2015, oficialii Ovalului Albastru au anuntat ca vor sosi si cu un diesel de top de 2,0 litri cu doua turbine capabil sa produca 210 CP si 450 Nm. Noul agregat vine sa inlocuiasca vechiul 2.2 TDCI de 200 CP.

Supriza cu care Ford ne-a surprins este aparitia unei versiuni hibrid. Sistemul de propulsie este alcatuit dintr-un agregat pe benzina de 2,0 litri si doua motoare electrice alimentate de un set de baterii litiu-ion de 1,4 kWh.

Adaugă un comentariu