Hyundai pregătește primul sistem airbag pentru coliziuni multiple

Hyundai Motor Group plănuiește să revoluționeze conceptul de airbag. Sud-coreenii au anunțat săptămâna aceasta că dezvoltă un nou sistem de siguranță care să îi protejeze pe șoferi și pasageri în caz de accident cu coliziuni multiple.

Conform Administrației pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA, 30% dintre accidentele petrecute în perioada 2000-2012 au implicat coliziuni secundare după impactul inițial. Mașinile avariate s-au lovit ulterior de copaci, stâlpi de pe marginea drumului sau alte vehicule.

Tocmai în situații de acest fel s-ar dovedi util noul sistem pregătit de Hyundai. Airbag-urile proiectate pentru coliziuni multiple s-ar declanșa în două etape, oferind un plus de protecție celor implicați în accident.

 

Citește și…

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Boxele acestei mașini se aud de la 5 km distanță

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Românii nu învață pentru examenul auto

 

Conform reprezentanților companiei, noua tehnologie monitorizează poziția șoferului și a pasagerilor în habitaclu, în urma primului impact, pentru a putea declanșa mai repede și mai eficient airbag-urile a doua oară.

„Prin îmbunătățirea performanței airbag-ului în scenarii de coliziune multiplă, ne așteptăm să creștem semnificativ gradul de siguranță al șoferului și al pasagerilor noștri’, spune Taesoo Chi, șeful Centrului de Tehnologie al Hyundai. „Vom continua să analizăm situații mai diversificate de accident, pentru a putea produce vehicule și mai sigure care protejează ocupanții și previn leziunile’.

Reprezentanții constructorului sud-coreean încă nu au anunțat o dată oficială a lansării noului sistem airbag, dar susțin că acesta va intra în dotarea viitoarelor modele Hyundai și Kia.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu