Hyundai i30 N Fastback se prezintă înainte de Paris

Hyundai i30 N Fastback a fost dezvelit pe internet înainte de a ajunge pe scena de la Salonul Auto de la Paris.

La fel ca frații săi de platformă tehnică, avem tot o motorizare turbo de 2.0 litri, care asigură 353 Nm și este disponibil în două variante de putere. Pe piața din România, cel mai probabil, Hyundai ar putea să aleagă să-l vândă direct echipat cu pachetul Performance, care îi aduce 275 CP sub capotă. Cuplul maxim menționat mai sus poate fi depășit pentru scurtă vreme dacă este activată funcția de overboost, care ajunge să livreze 378 Nm în acele momente.

Citește și:

Atenție, cresc amenzile! Cât va fi punctul de amenda din ianuarie?

5 sfaturi esențiale pentru conducerea pe timp de ceață

O metodă inedită ca să scapi de punctele de penalizare de pe permis

Șoferii începători ar putea rămâne fără permis mai ușor

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

 

Singura transmisie oferită în gama i30 N Fastback este o cutie de viteze manuală cu șase trepte care angrenează roțile din față. Varianta de bază a lui i30 N Fastback poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.4 secunde, pe când modelul cu pachetul Performance taie 0.3 secunde din acest timp. Indiferent de variantă, viteza maximă este de 250 km/h.

Hyundai i30 N Fastback este prezentat drept primul coupe cu cinci uși din segmentul compact cu veleități sportive. Având în vedere configurația sa excentrică, cei de la Hyundai au dreptate la acest aspect, pentru că modelul nu are încă un competitor în această direcție. Însă ar putea să fie o altă opțiune pentru cei care se gândeau la o Skoda Octavia vRS, care ar fi singura mașină cu gene de hot hatch și portbagaj mai generos decât la o berlină sau un hatchback din întreg segmentul compact.

Odată cu debutul acestui model, Hyundai a anunțat și că a doborât un nou record. Este vorba despre o întrecere neobișnuită între două sate din Danemarca. În mod amuzant, acestea se numesc Paris și Rome. Piloții Gabriele Tarquini și Thierry Neuville s-au întrecut cu un i30 Fastback N pe acest traseu, iar Tarquini a ieșit victorios de acolo.

Adaugă un comentariu