Hyundai pregătește două noi modele de performanță: i20 N și Tucson N

Hyundai pregătește încă două modele pe care are de gând să pună sigla N'.

Acestea sunt hatch-ul i20 și SUV-ul Tucson. Până acum, divizia de performanță a lansat doar modelul i30 N și versiunea Fastback a acestuia.

Citește și:

Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

TOP 25 cele mai vândute mașini în Europa în 2018

Copacii căzuți peste mașini: când și cum pot cere despăgubiri șoferii

Românii au prins gustul mașinilor electrice: Câte au cumpărat în 2018

Autostrada de Centură prinde contur

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

 

Hyundai ar putea să prezinte următorul model din gama sportivă la începutul lui 2020. Ne referim aici la i20 N, care ar putea să primească un propulsor turbo benzină ce va dezvolta în jur de 250 CP. Hot-hatch-ul cu tracțiune față va rivaliza cu modele consacrate cum ar fi Ford Fiesta ST și Volkswagen Polo GTI, chiar dacă puterile acestora se învârt în jurul valorii de 200 CP.

În prezent, Hyundai participă la Campionatul Mondial de Raliuri cu i20 WRC. Cel mai probabil, versiunea de serie i20 N va împrumuta anumite elemente utilizate de varianta de competiție. În acest moment, cea mai puternică versiune a lui i20 are sub capotă motorul turbo pe benzină 1.0 T-GDi, ce produce 120 CP.

Următorul model reprezentativ pentru divizia de performanță Hyundai ar putea să fie Tucson N. În cazul acestuia, puterea ajunge la 340 CP, ceea ce se traduce printr-o accelerație de la 0 la 100 km/h în sub 6 secunde. Principalii rivali țintiți de Hyundai din acest segment sunt Audi SQ5 și Cupra Ateca.

În prezent, cel mai puternic propulsor pe benzină cu care poate fi configurat Hyundai Tucson pe piața europeană este 1.6 T.GDi cu 177 CP, iar cel mai puternic diesel pentru care opta clienții are o capacitate de doi litri și produce 185 CP.

Adaugă un comentariu