Autostrada de Centură A0 prinde contur: unul dintre constructori semnează săptămâna aceasta

Viitoarea șosea de centură a Capitalei, proiectată în regim de autostradă, începe să prindă contur. După ce săptămâna trecută a fost anunțat constructorul lotului 3, reprezentanții firmei turcești Alsim Alarko confirmă că sunt pe punctul de a semna contractul pentru realizarea tronsonului 2 al drumului de mare viteză.

Alsim Alarko va fi primul constructor care semnează contractul cu Compania Națională de Administrare A Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în scopul demarării lucrărilor la tronsonul 2 al Autostrăzii A0.

Potrivit HotNews.ro, reprezentanții companiei sunt în proces de predare a documentelor către CNAIR. Următorul pas este semnarea contractului de proiectare și execuție a lotului de 16,3 km, etapă care ar trebui să se finalizeze săptămâna aceasta.

 

Citește și:

Ferrari a fost numit cel mai puternic brand din lume

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Apple renunță la mașina autonomă? 200 de angajați au părăsit proiectul

Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?

Recompensă de 1000 de EURO! Ai văzut această mașină?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Românii nu învață pentru examenul auto

 

În total, Autostrada de Centură A0 va fi compusă din trei tronsoane. Acestea măsoară 17 km, 16,3 km, respectiv 17,5 km. Firma turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS a fost desemnată constructor al primelor două loturi, dar au rămas contestații nesoluționate cu privire la atribuirea lotului 1.

La sfârșitul săptămânii trecute, CNAIR a anunțat câștigătorul licitației pentru realizarea lotului 3 al autostrăzii A0. Este vorba despre constructorul grec Aktor – Euro Construct Trading, care are la dispoziție 42 de luni (3 ani și jumătate) să proiecteze și să realizeze lucrările propriu-zise pe tronsonul de 18 km. Numărătoarea inversă va începe din momentul în care grecii semnează contractul.

Realizarea Autostrăzii de Centură Sud este doar prima jumătate a proiectului. După finalizarea celor 52 km care unesc A1 (București-Pitești) și A2 (București-Constanța) ocolind Capitala prin sud, vor începe lucrările la drumul de mare viteză care să facă același lucru în nord. În total, Autostrada A0 se va întinde pe aproximativ 100 km, de jur împrejurul Bucureștiului, dar rămâne de văzut în câți ani va deveni visul realitate. După cum se știe prea bine, respectarea termenelor-limită este excepția de la regulă în România.

Autostrada A0 (Autostrada Centura București, nu confundați cu DNCB / Centura București)Autostrada Centura București…

Publicată de PAN-ROMÂNISM pe Marţi, 3 iulie 2018

 

Sursa foto: Arhiva Libertatea, Facebook/Asociația Pro Infrastructură

    iordache says:

    multumesc mult pentru articol. sper ca in viitor lucrurile sa se miste mai repede decat un drum la 50 de ani

Adaugă un comentariu