Încep lucrările la Pasajul Domnești deși nu sunt bani alocați

Compania de Drumuri, prin vocea purtătorului de cuvânt Alin Serbanescu, insistă că pentru Pasajul Domnești, pentru care recent s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, la peste 8 luni de la semnarea contractului și aproape trei ani de la demararea licitației, există finanțare și este cuprins în fondurile europene menționate în Buget.

ȘTII CÂND SE MONTEAZĂ ANVELOPELE DE IARNĂ? Ce trebuie să faci ca SĂ EVIȚI AMENDA!

Veste bună! RCA se modifică! Uite ce o să poți să faci în caz de accident!

Cele mai folosite metode prin care te păcălesc samsarii! Uite la ce să fii atent!

In realitate insa Pasajul Domnesti tot cu ZERO lei alocati ramane pe anul 2018, cel putin pana la o rectificare bugetara care nu poate avea loc in prima jumatate a anului. Mecanismul prin care functioneaza finantarea europeana nerambursabila – statul roman intai plateste el lucrarile si apoi deconteaza sumele la Bruxelles – presupune ca in fisa proiectului sa fie intai bugetate sume, ori in fisa proiectului de la Domnesti nu este alocat nici un leu pe credite bugetare.

Purtatorul de cuvant al Companiei de Drumuri, Alin Serbanescu sustine ca pentru Pasajul Domnesti finantarea din 2018 este prevazuta in titlul 58 din bugetul Ministerului Transporturilor, “Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020”.

Cu toate acestea, Titlul 58 din buget se refera la fondurile europene pe care Compania de Drumuri le-a calculat ca le va deconta in 2018 la Comisia Europeana pe proiecte care se incadreaza la finantare europeana nerambursabila.

Insa mecanismul de finantare europeana presupune ca mai intai statul roman sa bugeteze si sa plateasca lucrarile, iar mai apoi documentele sa fie trimise la Comisia Europeana care le verifica si apoi deconteaza sumele.

Ori in fisa proiectului din BUGETUL adoptat pe 2018 pentru Pasajul Domnesti s-au alocat ZERO lei pe credite bugetare, iar titlul 58 nu exista mentionat nicaieri.

Sursa: hotnews.ro

Adaugă un comentariu