Înlocuirea timbrului de mediu ar putea avea loc începând din martie 2018

O înlocuire a timbrului de mediu ar putea avea loc în luna martie a anului viitor, înainte de aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), a declarat, marți, Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Se modifică impozitul! Cine va plăti mai mult și cine mai puțin!

Samsar prins de client! A scos la vânzare o mașină, dar a uitat să modifice pozele….

Băiatul unei judecătoare din Craiova A ATACAT CU BÂTA în trafic – VIDEO

“Bugetul AFM va fi aprobat undeva în martie — aprilie, anul viitor. Sper ca, până atunci, să avem o înlocuire a timbrului de mediu, conform directivelor europene. Vrem ca poluarea să fie diminuată. Nu știu cum va ieși forma finală a acestei penalități pentru mașinile care vor polua și sper ca, în martie anul viitor, înainte ca bugetul de venituri și cheltuieli al AFM să fie aprobat, să avem și o formă finală. Principiul va fi același, adică ‘Poluatorul plătește!. Amprenta trebuie să fie neapărat carbonul ca emisie. De asemenea, sperăm ca săptămâna viitoare să avem HG-ul de adoptare a Planului Național de Gestiune a Deșeurilor și, în felul acesta, procedura de infringement și o condiționalitate ex-ante pentru România să fie bifată, să notificăm Comisia Europeană”, a spus Gavrilescu în cadrul audierilor din comisiile de specialitate pentru aprobarea bugetului ministerului de resort pe anul viitor.

Darea în plată se va aplica şi pentru cei cu leasing auto

Un grup de lucru format din angajaţi ai Ministerului Mediului, Ministerului Economiei şi reprezentanţi din industria auto lucrează la o nouă formă a timbrului de mediuŞeful Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Cornel Brezuica,  a declarat că acest grup ar putea propune până la finalul acestui an o nouă variantă a timbrului de mediu.

Adaugă un comentariu