Intern – Polițele RCA se scumpesc din 2016

Societățile de asigurări avertizează că începând cu 2016 polițele RCA se vor scumpi cu până la 15%. Motivele invocate de acestea constau în implementarea unor noi standarde europene, dar și falimentul companiei Astra Asigurări.

Din păcate, odată cu falimentul Astra deja s-a simţit o creştere a preţurilor. Ştim că majoritatea clienţilor caută preţul cel mai mic. Clar unde aveau preţul cel mai mic, la Astra, alegând deja a doua societate ca şi preţ au crescut. În jur de 8% – 10% cred că este în prima fază’, a declarat Cristian Ile, broker de asigurări, pentru Digi24.

Citește și: Ai făcut accident și șoferul vinovat nu are RCA? Vezi ce e de făcut!

La aceste scumpiri se vor adăuga și cele cauzate de intrarea în vigoare a directivei europene care prevede o serie de reguli mult mai stricte pentru companiile de asigurări. Acestea vor fi obligate să își majoreze capitalul, iar acest lucru va duce la o creștere a prețului pentru polițele de asigurări.

Citește și: Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis intrarea în faliment a companiei Astra Asigurări

„Având în vedere necesarul de capital cu care societăţile de asigurări vor trebui să contribuie pentru a putea susţine această piaţă care se află – ştim cu toţii – pe pierdere, cu siguranţă majorarea de capital se va regăsi în preţ’, a spus şi Cerasela Nergheş, broker de asigurări.

Adaugă un comentariu