Jaguar F-Type sărbătorește 60 de ani de E-Type cu o ediție specială

Ediția specială Jaguar F-Type 60 Heritage Edition va avea un număr limitat de exemplare și va purta o culoare care nu a mai fost folosită de 60 de ani.

Citește și:

Update Jaguar XE: infotainment mai generos, motorizare micro-hibrid cu 204 CP

Jaguar XF facelift se laudă cu ecran curbat, motorizări cu până la 300 CP

Touchscreen fără atingere, o tehnologie anti-coronavirus creată de Jaguar Land Rover

Jaguar a prezentat o costumație deosebită pentru F-Type, una dintre cele mai frumoase sportive pe care poți să o cumperi în momentul actual, în ciuda vârstei onorabile a actualei generații.

F-Type 60 Heritage Edition a fost creat ca tribut pentru E-Type, sportiva descrisă de Enzo Ferrari acum șase decenii ca fiind cea mai frumoasă mașină din lume.

Ediția specială se remarcă în primul rând prin culoarea exterioară Sherwood Green, disponibilă pe E-Type în anii ’60. Jaguar spune că aceasăt culoare nu a mai fost folosită de atunci. Pachetul vizual este completat de jante de 20 de inci Diamond Turned Gloss Black, de tapițerie din piele Windsor, inserții de aluminiu pe bord și, desigur, insigne cu ediția aniversară.

Din punct de vedere tehnic, Jaguar F-Type 60 Heritage Edition poartă sub capotă cea mai puternică versiune de motorizare disponibilă pe acest model: un V8 de 5,0 litri, cu 575 de cai-putere și 700 de Newtoni-metru.

Ediția aniversară va fi disponibilă în doar 60 de exemplare — atât coupe cât și roadster —, cu prețuri pornind de la circa 136.000 €.

Adaugă un comentariu